Jump to content

Itt az ideje készítened egy listát, olyan bakancsosat

2017. 07. 25. 17:00

Olyan divatos kifejezés a bakancslista. Neked is van? Nincs? Akkor hátha készítesz te is egyet. Nézzünk csak utána mit is jelent ez a kifejezés, és miért jó, ha kreálunk magunknak egy ilyen listát!

Azóta emlegeti mindenki a bakancslista fogalmat, amióta Morgan Freeman és Jack Nicholson, a két híres amerikai színész egy filmben, életük utolsó idejében összegyűjtötték azokat a kívánságokat, amelyekre világ életükben vágytak, de addig még nem valósítottak meg. A pontokat egy listába rendszerezték, és amint egyet teljesítettek, azt kihúzták erről a bakancslistáról.

Aztán ott van a No Tomorrow című sorozat is, amelyben szintén bakancslistát állít össze a két fiatal szerelmes. Ugyancsak arra mutat rá, hogy sokszor nem is olyan nagyok azok a vágyak, amiket szeretnénk elérni, mégis valami visszavet abban, hogy megcsináljuk.

Mennyi minden mellett elmegyünk csak azért, mert félünk megtenni, félünk lépni. Meg akarunk felelni a társadalmi követelmény minden egyes cikkelyének, mert ha nem, akkor kilógunk a sorból. Másnak lenni, mint a többiek, olykor félelmetes. Nem véletlenül választja az emberek java a biztonságos, ámde önmagát elnyomó életet.

Nem olyan megvalósíthatatlan célokat kell a bakancslistádra összeírni, amelyet valóban sosem tudsz elérni, de mindig szerettél volna ejtőernyőzni? Elérhető. A mai világban már szinte minden az. Persze a javához pénz is szükséges, de vannak célok és vágyak, amelyekhez még csak az sem kell. Egy bakancslista összeállítása azért is jó, mert ha van olyan elérendő álmod, amelyhez némi pénz is szükséges, akkor spórolni kezdesz arra. Még az anyagiakkal való bánásra is megtaníthat a saját listád. Ha pedig spórolnod szükséges ahhoz, hogy nagyobb álmaidat megvalósítsd, akkor bizony az lemondással is jár. El kell engedni azokat a dolgokat, amelyre nincs az embernek szüksége. Amúgy is számos olyan dologgal vagyunk körbevéve, amelyet szinte soha nem is használunk. Gondolj csak bele a vásárlásodba. Hány olyan terméket pakolsz a kosaradba csak azért, mert épp akciós, vagy jól néz ki, pedig valójában nem is kellene. Na, ugye?! Erre is megoldás lehet egy bakancslista.

Az élet rövid, szokták mondani, és az életünknek valóban vannak olyan szakaszai, amelyet úgy érzünk, mintha csak másodpercek alatt lezajlott volna. Más korszakunkban pedig nehézkesen haladnak a napok. De az élet tényleg rövid ahhoz, hogy álmainkat megvalósítsuk, ezért nincs mit várnunk.

Íjászkodni akartál? Tedd meg! Amikor olyanokat valósítasz meg, amelyeket mindig is akartál, de úgy érezted, soha nem volt itt az ideje, a lehetősége, akkor a kielégültség érzése jár át. Ez az, amely lendületet ad annak, hogy végre a saját életet éld. A legjobb önmegvalósítás egy bakancslista, amely kihoz melankóliádból, a befásultságodból. Ha belelendülsz, sorra pipálod ki a pontjaidat, kimondhatatlanul jó érzés. Könnyen elképzelhető, hogy újabb teljesítendő vágyakkal egészíted ki bakancslistádat.

Tedd félre a BÁRCSAK, EGYSZER, MAJD szavakat. Legyen a MOST a jelszavad, és cselekedj. Végre izgalmassá válhat az életed, és nem kell filmet nézned ahhoz, hogy ilyen élményt átélj.

(Forrás: marmalade.hu | finerminds.com, instagram.com/képek)