Jump to content

Ha azt szeretnéd, hogy működjön, szőnyeg alá söpörni tilos!

2017. 01. 25. 17:00

Akarunk. Szeretnénk. Vágyunk rá. Hogy mire? Az egyéntől függ, de mindig hajt egy belső kielégítetlen vágy, hogy küzdjünk valamiért. Sokszor említik a vonzás törvényét, csakhogy hiába gondolsz vágyaidra, azon mégsem teljesülnek. Mi az oka?

Azt hiszed abból áll ez, hogy mormolod magadban, esetlen néha hangot is adsz vágyaidnak és várod, hogy valamikor beteljesül? És csak várod, várod, meg várod. Aztán amikor nem történik semmi pozitív változás, akkor rántasz egyet a válladon és konstatálod, hogy az egész egy nagy humbug. A másik gondolatod az lehet, hogy valamit nem jól csinálsz. Hiszed, hogy a gondolatoknak teremtő ereje van, azonban a művelettel nem jól hívod magadhoz azokat, amiket szeretnél.

Nos, vágyódhatunk valami iránt, ha ezen a szinten meg is rekedünk. A vágyaink abból fakadnak, hogy az elérendő hiányzik az életünkből. Tehát annak hiánya táplálja gondolatainkat. Arra vetül minden gondolatunk és energiánk, ami nincs. Ami nincs, azt pedig úgy éljük meg, hogy hiányzik. A hiány érzete gyötrő és kínzó, egyáltalán nem a céljaink felé vezérlő.

Szeretnél valamit elérni, ezért sokat gondolsz rá, mert ugye a gondolatok teremtő erejében is hiszel. Ez mind működik is akkor, ha a háttérben nincs valami olyan gát, ami ezt a folyamatot befolyásolná. Amire gondolunk, vágyunk célpontja az tudatos, de számos olyan tudattalan irányítja életünket, amire nem is gondolunk, talán még létezéséről sincs ismeretünk. Hajlamosak vagyunk a szemünknek hinni és az agy befolyásolására cselekedni. Ehelyett pedig inkább a megérzéseinkhez, az érzelmeinkhez kellene visszakanyarodni. Ha így teszünk, könnyen lehet, hogy találkozunk önmagunk negatív érzéseivel. Szeretjük ezeket elkerülni, pedig attól mert a szőnyeg alá seperjük, ha valami nem jó, ha negatív, szégyenletes, az attól még ott van. És csak gyűlik, gyűlik a sok rossz. El kell fogadni, szembe kell nézni minden rosszasággal és leküzdeni. A nehézségek ugyanis nagy tanítómestereink az életünk során. Az akadályokat át kell ugrani, mert akkor leküzdjük, ha azonban előtte megtorpanunk és visszafordulunk, semmit nem tanultunk az egészből, kezdhetjük újból és a kielégítetlenség lesz úrrá rajtad. Vagyis ne szégyelld érzéseidet és hagyd, hogy megélj rosszat és jót egyaránt. Ha megpróbálod visszafojtani, és nem törnek felszínre a benned működő érzelmek, azok belül fortyognak. Az akadályok tanítanak. Ha egyértelművé válik, hogy mi az, amivel szemben állsz, konkrétan megfogalmaztad magadnak, akkor már a tudatos szinten küzdheted le. Mindennek van megoldása, már nem jelenthet problémát annak leküzdése.

Az élet minden nehézségével is értékes és kincs. Számos nehézségbe ütközünk, nap, mint nap, de ha ahhoz szoktál, hogy mindent a negatív oldaláról közelíts meg, akkor a jó bevonzása sem lehetséges. Akkor is érvényben van a vonzás törvénye, csakhogy a rossz dolgozik. Azaz meg kell élni a rosszat, meg is kell oldani, és aztán elengedni és a gépezet a pozitív irányba terel.

Íme, egy kis megerősítés a vonzás törvényével kapcsolatosan:

(Forrás: marmalade.hu | wikihow.com, collective-evolution.com, i-am-that-i-am.net/képek | youtube.com/videó)