Jump to content

Az ész harcos amazonjai

2017. 01. 16. 19:00

Az intelligens nőtől tartanak a férfiak. Ha az ész mellé még szépség is tartozik, akkor veszélyes kombinációként néznek ezekre a különleges személyekre. A könnyen kapható nőcskéktől ez a kategória merőben eltér, egyes férfiak számára veszélyes terep, másoknak kihívás és elérendő személy.

Az igazit keresi mindenki. Még az is, aki ezt váltig tagadja. Ha egyszer meglátja valakiben azt, amit eddig soha senkiben, és a szépség mellett olyan pluszt is észrevesz, amelyet más nőnél nem tapasztalt, teljesen elcsábulhat. Miből tudhatja egy férfi, hogy intelligens nővel hozta össze a sors?

Az egyik első jel, hogy bármilyen hihetetlen, de egyedül is életképes személyről van szó. Nem csak egyedül, de még a férfin kívül is van élete. Bármennyire jó és mély is a kapcsolata egy férfivel, bármilyen mélységű is már a kapcsolatuk, akkor is éli a saját életét is. Az intelligens nőnek van családja, és vannak barátai, akik már azelőtt léteztek, mielőtt az a bizonyos férfi belépett az életébe. És hogy tovább fokozzuk az amúgy is hihetetlent, az intelligens nőnek céljai vannak, amelyek elérésének érdekében folyamatosan tanul és képezi magát. Lehet ez intézményes keretek közötti tanulás, vagy csak otthon szán arra időt, hogy fejlődjön, de folyton csiszolja elméjét. Nehéz is az ilyen hölgyeménnyel a lépést tartani. Az okos nő nem az a kocsi hátuljában bólogatós kutyafiguraszerű nő. Az intelligens nő nem egyszerű eset, sokszor teljességgel kiszámíthatatlan. Az a férfi, aki csak könnyed kapcsolatot keres, hamar rájön, hogy az intelligens nővel lehetetlen. Az okos nő ugyanis képes gondolkodni, mindezt minden segítség nélkül, egyedül megteszi. Annak a férfinak, aki ilyennel szembesül, de nem ehhez van szokva, merőben újat fog tapasztalni. Csakhogy az okos nőt nehéz meghódítani is, mert szeretnek függetlenek, és önállók lenni. Őket nem érdekli, hogy milyen autóemblémával ellátott slusszkulcsot forgat a férfi a kezében, mert az intelligens nő az anyagiakon bőven túllát. Ez nem azt jelenti ám, hogy megveti a férfiak figyelmét, kényeztetését. Egyszerűen annyiról van szó, hogy nem a férfi nem a pénzével, a vagyonával fogja meghódítani az okos nőt. Már csak azért sem, mert független egyén, akinek igénye sincs arra, hogy egy férfi eltartottja legyen. Az ilyen nő előtt a megcsillantott bankkártya csak a bicskát nyitja ki, nem pedig az utat a szívéhez.

Nehéz elismerni a férfiaknak, ha egy nő, netán a párjuk sikeres. A jómódú, vállalkozásukban sikeres férfiakra felnéznek a nők. Csakhogy a hölgyek is elérhetnek bármiben bámulatos sikereket. Mégis, az ilyen erős, független, intelligens nők is vágynak arra, hogy valaki legyen mellettük, legyen egy náluk erősebb férfi az oldalukon. Még az ilyen okos nők számára is fontos az érzés, hogy biztonságban tudják magukat. Az okos nőnek csak az a férfi a megfelelő, aki képes teremteni. Az intellektuális nő nem felkapaszkodni akar az erősebb nem adta lehetőségekben, hanem egymás erősítése és támogatása a cél.

(Forrás: marmalade.hu | sheknows.com, starmedia.us, makers.com/képek)