Jump to content

Emberek az életünkben és kívül

2017. 01. 10. 19:00

Hiszel mindennek az ok-okozati összefüggésében? Hiszed azt, hogy semmi sem ok nélkül történik? Akkor valószínűleg azt is úgy gondolod, hogy az emberek, akikkel életed során találkozol és kapcsolatba lépsz, szintén okkal teszik.

Életünk során nagyon sok emberrel ismerkedünk meg. Egyesekkel felszínes a kapcsolat, másokkal sokkal mélyebb. Vannak olyan személyek, akik csak ideiglenesen tűnnek fel az életedben. Még a rövid időszaknak is jelentősége van. Azért találkoztatok, hogy tanítsátok egymást, tanuljatok egymástól. Lehet, hogy egy olyan utat mutat meg neked, amely számodra még járatlan volt. Mihelyt rávezet, onnantól kisétál az életedből. Ezek általában rövid, de annál nagyobb erejű találkozások, amelyek hitet, erőt és örömet adhatnak.

Kapcsolati minőségeink tehát nem egyformák, és lehet fájdalmas tapasztalás egy-egy emberrel való találkozás. Valami miatt a közeledbe került, vagy te kerülték a közelébe. Ez azért van, mert mindenki saját erővel bír és hatunk egymásra.

Vizsgáld meg te is saját kapcsolataidat. Ha tudatosabban figyeled, akkor rendszert veszel benne észre. Bárki, akivel csak valamilyen szintű kapcsolatot építettél ki, nem véletlenül van. Az élet, a sors úgy intézi, hogy találkozzatok. Ráadásul a találkozásnak oka van, méghozzá hogy te taníts a másik félnek, vagy hogy te tanulj tőle. Míg egymást tanítjátok, addig észre sem veszitek, hogy mi zajlik. Ami pedig tanít, az épít, fejleszt. Ezek által kezdi meglátni az ember a helyes utat, formálja gondolkodásunkat, meglátásainkat, egész életünkre hatással lehet.

Amikor tudatosabban figyelsz kapcsolataidra, akkor arra is sokkal inkább koncentrálsz, hogy valaki miért nincs már az életedben. Ha nagyobb energiát fordítasz a megfigyelésére, akkor sokkal tisztábban láthatod azt, hogy ki és miért került veled bármilyen kapcsolatba, és miért tűnt el.

Annyi szent, hogy minden találkozás okkal jön létre. Lehet, hogy csak azért tűnik fel valaki az életedben, hogy megmutassa, élni máshogyan is lehet. Egyesek kimondottan segítenek jelenlétükkel. Mások pont azért keresnek meg, mert tudat alatt is érzik, hogy te leszel számukra a megoldás. Az, aki erőt és energiát ad nekik dolgaik megoldásában. Mások annyiban jelentenek számunkra segítséget, hogy motiválnak, megint másokra te hatsz így. Valakivel kapcsolatban állni olyan, mintha egymás tanárai lennétek.

Senki sem érkezik túl későn, vagy túl korán. Mindig mindenki akkor lép be az életedbe, amikor kell. Habár vannak olyan időszakai az embernek, hogy úgy érzi, valami felsőbb hatalom küldte segítségedre az adott személyt. Valójában azért jelent meg, mert tényleg szükséged van rá, és pont akkor. Vannak, akik csak kilépnek az életedből, akár minden bejelentés nélkül. Mások eltávoznak az élők sorából. Ennyi volt a feladatuk a Földön, de a te életedben is. És lesznek olyan személyek, akik egész életedben veled maradnak. Ők azok, akik egy életen át tanítanak, és a velük kiépített kapcsolatodat felhasználhatod más személyek esetében.

Ha megfigyeled kapcsolati rendszeredet, rájössz, hogy sokszor vonzol hasonló típusú embereket, és vannak személyek, akiket egyszerűen nem viselsz jól magad körül, pedig okod sincs rá, hogy ne kedveld. Ez a szívmágnesednek köszönhető. Az erő, amely embereket egymáshoz vonz, akiknek találkozniuk kell és tanulnak egymástól, míg másokra nincs szükség, mert egymást nem építenék.

(Forrás: marmalade.hu | wordedme.com, kindnessblog.com, theatlantic.com/képek)