Jump to content

Bőrödbe csomagolva, irány a boldogság!

2017. 01. 05. 19:00

Már kívülről kellene fújni azt, hogy milyen teendők van a boldogság elérése érdekében. Sokat olvashatunk erről a témáról, de még mindig sokan topognak boldogtalanságukban. Ismétlés a tudás anyja, ezért megmondjuk mi kell az igazi boldogsághoz.

Materiális világban élünk. Keményen kell dolgoznunk minden vagyonunkért. Ami van, azt védelmezzük, féltjük és a további anyagi gyarapodás érdekében dolgozunk. Azért hajtjuk magunkat, hogy a meglévő vagyont felülmúljuk. Új célokat tűzünk ki, ami amúgy nagyon jó is lehetne, mert haladunk, fejlődünk. Csakhogy amíg arra koncentrálunk, hogy megvalósítsuk az új terveket, addig elfelejtkezünk a már megszerzett értékekről. Ráadásul elfelejtjük, hogy nem csak anyagi javakban lehet érték. Vedd szemre az életed, értékeld át, hogy mid van. Van hol lehajtanod a fejed? Ha van, hihetetlen gazdag vagy. Van családod, társad, gyermeked, szerelemed (ezek közül mind, vagy némelyik)? Hihetetlen szerencsés vagy. Egészséges vagy? Ha igen, szerencsés vagy. A családod is egészséges? Igen? Akkor mindened megvan. Van munkád? Szintén a szerencsések közé tartozol. Vagyis értékeld azt, amid van. Sőt mi több, minden nap adj hálát ezekért.

El kell fogadnod azt, amid van és azt is, ami vagy. Értékes eleme vagy a társadalomnak, és ezt nem árt tudatosítani magadban. Nem kell világgá kürtölnöd, egyszerűen elég, ha csak magadban kijelented, hogy szereted önmagad. Hinned kell képességeidben, erődben, tudásodban, megérzéseidben is. Amit gondolsz magadról, azt vidd át gyakorlati síkba is. Erősnek és intelligensnek érzed magad? Akkor úgy is tegyél minden nap.

Az emberek gyarlók, és az egyik leggyakrabban megjelenő probléma az irigység. Sokan hajlamosak arra, hogy más vagyonát, életét "turkálják". Nem látnak bele a teljes életbe, csak egy-egy szegmensét, szeletét látják, de abból csak azt látnak, amit akarnak. "Neki könnyű, azért mert...". És még azt is képesek megmagyarázni, hogy miért könnyű, pedig valószínűleg csak a felszínen kaparásznak, és sejtésünk sincs arról, hogy az adott család hogy és milyen körülmények között él. Te legyél más. Ne irigyelj senkit vagyonáért, vagy ha szebb helyre tud menni nyaralni, mint te. Vagy ha egyáltalán nyaralni tud menni, amit esetleg te nem tudsz megvalósítani. Az ő céljuk nem a tiéd és fordítva. A tiéd más, te azért küzdj. Ne használd fel az energiádat és a figyelmedet másra.

Úgy bánj mindenkivel, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. Egyszóval érdemes szeretettel, megértéssel fordulni mindenkihez. Mindenkit megillet a tisztelet. Tűnj ki azok közül, akik nem így vélik.

Mosolyogj, hogy a világ is visszamosolyoghasson rád. Ezt szokták mondani, és hidd el, hogy a boldogsághoz vezető út egyik alaplépése az, hogy mosolyogj. Sokat. Találj szépséget minden nap. Mosolyogj rá emberekre, meglátod, sokan viszonozni fogják. Lesz köztük olyan, aki a mosolyodért hálás lesz, és akár szóvá is teheti, megköszönheti.

Ennyire nem kell sok a boldogsághoz. Gyakorold minden nap. Tudatosan figyelj a fentiekre, és kis idő múlva beépül a lelkedbe, a zsigeredbe is.

(Forrás: marmalade.hu | thecoreofhappiness.com, entrepreneur.com, hdwallpapersfreedownload.com/képek)