Jump to content

Te is teszel fogadalmat szilveszterkor?

2017. 01. 01. 17:00

Te is azok közé tartozol, akit az óév utolsó napján valami láthatatlan energia olyan gondolatokra késztet, hogy megfogadj valamit, amit majd a következő évben mindenképp véghez szeretnél vinni? Van értelme ezeknek a fogadalmaknak?

Minden szilveszter éjfélkor becsukod a szemed és a Himnusz éneklése közben megfogadod, hogy másképp fogsz csinálni valamit az életedben? Ünnepélyesen kijelented magadnak, hogy el fogsz járni edzőterembe, le fogsz adni néhány kilót, jelentkezel abba az iskolába, ahol lehetőséged lenne azt a szakmát megszerezni, amely gyermekkori álmod.

Sokan nem hisznek ezekben a fogadalmakban, hiszen a fogadalmak nagy része az új évben feledésbe merül. Vagyis nincs is értelme még csak ennyi erőfeszítést sem tenni. Azok, akik folyton kudarcokkal szembesültek az adott évben, igencsak rossz időszakot zárhatnak le, jogosan érzik úgy, hogy ideje ezt maguk mögött hagyni. Az óévvel együtt a rossz időszakot is le kívánják zárni. Az új év új lehetőségekkel kecsegtet. A gondolatainknak teremtő ereje van, és az újévi fogadalom sem más, mint egy (vagy több) gondolat, amelyet szabadjára engedünk azért, hogy az a jövőben meg is valósuljon. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen gondolatok vannak a fejünkben. Ez azonban csak úgy, önerőből valószínűleg nem fog megvalósulni. Szükséges a terveinkhez valami olyan kapaszkodó, lépcsőfok, amely segít a céljaink megvalósításához vezető úton haladni. Az óév lezárása, az új év kezdete pont egy ilyen löket lehet. Úgy is tekintünk az új esztendőre, mint annak lehetősége, hogy újra kezdjünk, méghozzá tiszta lappal. Ilyen erejű lehet a születésnap is, vagy egy új munkahely, igazából bármi. A valami véget ér, és új kezdődik érzés olyan fordulópontot jelenthet az ember életében, amely teremtő energiákat szabadít fel. Ebben a materiális világban szükségünk van arra, hogy lélekben is tudjunk kapaszkodni valamiben.

Ha abban bízol, hogy az új év az új lehetőséget és életet is kínál neked, jó felé akarsz haladni, akkor konkrétan megfogalmazott célokat kell kitűznöd. Akkor érdemes fogadalmat tenned szilveszter éjszakáján, ha valamit már jó ideje meg szerettél volna valósítani, és már nem messze van, de még mindig nem érted el. Ha ilyen elérendő célod van, akkor valószínűleg tudod, hogy mi lenne a fontos lépés a megvalósításához. Az új év megújulással kecsegtet, így tényleg lökést adhat ahhoz, hogy végre megvalósítsd az álmodat. Előfordulhat, hogy bár megteszed a lépést, mégsem a tervek szerint haladsz. A kudarc sokakat teljesen vissza is vet, de ez nem azt jelenti, hogy meg kell hátrálni. Az ilyen kudarcok az okai annak, hogy sokak fogadalma nem teljesül. A másik pedig az, hogy egyszerűen elfelejtik a fogadalmukat.

Az, hogy a fogadalmad mennyire valósul meg, csakis tőled függ. Apró lépésekkel kell megközelíteni a vágyadat. A kudarcokból is vissza kell kapaszkodni, és ha az előző út nem járható, másikat kell keresni. Természetesen a fogadalom betartása attól is függ, hogy mennyire fontos számodra a cél.

(Forrás: marmalade.hu | alpinebakeryandtrattoria.com, barleymacva.com, wallethub.com/képek)