Jump to content

Segíteni szeretnél rászorulókon? Megteheted!

2016. 12. 19. 19:00

Bárhová megyünk, bármilyen csatornát kapcsolunk a televízióban, már minden hirdeti, hogy közeledik karácsony. Kezdetét vette a karácsonyi hajsza, advent utolsó vasárnapján már a boltok is megteltek vásárlókkal. Mindenki gyűjti az ajándékokat, és vásárolják az ünnepi menü hozzávalóit. Lehet máshogyan is.

Mindenki vásárol, mindenkit elkap a hév, hogy a megfelelő ajándékot megtaláljuk a szeretteink számára, de aki túl lát ezen az őrületen az észreveszi, hogy akár közvetlen környezetében, szomszédságában, a településén mennyi nála szegényebb, nélkülöző, nehéz sorsú ember él. Köztük akadnak gyerekek is, akiknek a karácsony a túlélésről szól. Az oktatási intézmények ugyanis meleg helyiséget és biztos táplálékot nyújtanak, ám a téli szünetben, otthon ez nem biztos. Van, akinek a karácsony még véletlenül sem az ajándékok önfeledt kibontásáról szól. Sajnos sokan élnek nagy szegénységben. Ha a szíved szakad meg az ilyen emberekért, és a lelkedbe is melegség költözne abban a tudatban, hogy valakin segítettél, megteheted. Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, amellyel segíthetsz rászoruló családokon, gyerekeken.

Karácsony közeledtével sokan gondolkodnak úgy, hogy feleslegesnek vélt tárgyaiktól, ruháiktól megválnának azért, hogy valaki másnak hasznára legyenek. Ha meglepetést, örömet szeretnél okozni egy szegény sorsú gyermeknek, ajándékot szeretnél neki összeállítani, akkor vegyél részt a Cipősdoboz Akcióban, amely már tíz éve azon van, hogy gyerekeknek okozzon meglepetést. A cipősdobozba rejtett, nemek és korosztály szerint össze lehet gyűjteni olyan hasznos tárgyat, játékot, amelyet akár saját gyermeked ad egy rászoruló gyermeknek. Ezzel gyermekedet is megtanítod az adományozásra. Jó érzés egy olyan tartalmas cipődobozt összeállítani, amely egy idegen másik gyermeket tesz majd boldoggá karácsonykor. Országszerte gyűjtőpontok állnak rendelkezésére a cipősdobozok leadására, megnézheted ITT

Az irodalmi élet munkásai is összefogtak, és Papp-Für János költő kezdeményezésével indították el az Írók a szegény sorsú gyermekekért. Licitálás alapján lehet hozzájutni a hazai kortárs írók és költők dedikált kiadványaihoz. Az így összegyűlt pénzt szegény sorsú gyerekeknek ajánlják fel.

Nemcsak a szegénységben, de a betegséggel élő gyerekeket is lehet segíteni. A Csodalámpa Alapítvány segítségével teljesíthetjük egy-egy nagybeteg gyermek kívánságát. 

Minden évben, Budapesten a Bazilikánál az Ökomenikus Segélyszervezet karácsonyi vásár keretén belül adományozni lehet. Bármekkora összeggel támogathatjuk a rászorulókat, minden adomány kincset ér és valakinek boldogságot, élelmet ad.

Ha a környezetedben tudomásod van arról, hogy valaki mélyszegénységben él, és van rá lehetőséged, add át neki saját csomagodat. A tartós élelmiszer, ruhák, játékok biztosan jó helyre kerülnek, ha egy rászoruló családot támogatsz. Nem muszáj ehhez még csak szervezetet sem felkeresni. Csendesedj el kicsit és nézz körül környezetedben. Biztosan örömet tudsz csalni valaki vagy valakik arcára. Legyen másnak is szép karácsonya.

(Forrás: marmalade.hu | darlingtonandstocktontimes.co.uk, dailynewshungary.com/képek)