Jump to content

Ne félj a visszautasítástól, merni kell

2016. 08. 22. 17:00

A szerelem tud fájni, kegyetlenül. Életünk során akár többször is megtapasztaljuk. A visszautasítás szavai sebeket ejtenek a lelkekben. Mindegy, hogy férfi vagy nő, a viszonzatlan szerelem mély sebeket ejthet, de a tisztán látáshoz szükséges.

Az érzelmek visszautasítása során a nők hajlamosak magukat hibáztatni. Olyan gondolatok keringenek a fejünkben, hogy senkinek nem kellenek, nem elég szépek és csinosak, túl nagyok az elvárásaik. Ugye, hogy ismerős ez?

Nemcsak a fizikai bántalmazás fájdalmas. A szavakkal legalább akkora fájdalmat lehet okozni. Vizsgálatok során azt is kimutatták, hogy az érzelmek visszautasítása az agynak azt a részét mozgósítja, ahol a fájdalmat is érzékeli és értelmezi az agy.

Ne vádold magad akkor sem, ha a szerelmed nem talál megerősítésre, viszonzásra. Ha minden ilyen esethez így állsz hozzá, csakis saját magadba vetett hitedet, saját önbecsülésedet értékeled alá. Nem szerethet minket mindenki, és nem is kell. Az, ha valaki visszautasít, számtalan okot rejthet magában. Nem érdemes rágódni azon, ami megváltoztathatatlan. Lehet csak kalandot keresett. Egyáltalán nem biztos, hogy amit te szeretnél a jövőben elérni egy férfival, az vágya annak, aki iránt mélyebb érzelmeket táplálsz. Az is lehet, hogy tényleg nem tetszel neki. Ha így is van, ezen sem szabad hetekig, hónapokig rágódnod. Ha nem mondott konkrét okot arra, hogy miért nem akar veled lenni, kár azon agyalni. Könnyen megeshet, hogy csak bizonytalan saját magában, és az imádott férfi sem tudná megmondani, hogy mi áll a visszautasítása hátterében.

Nehéz megélni azt, hogy nem kellesz annak, akiért te odáig vagy. Azonban gondolj bele, hogy milyen nagy dolgot vittél véghez. Valamilyen formában (írásban vagy élő szóban) tudattad a másik féllel az iránta táplált érzelmeidet. Tudod mekkora dolog ez? Sokan eddig sem jutnak el, éppen azért, mert félnek a visszautasítástól. Csakhogy, ha nem is próbálkozunk, akkor ne is várjunk csodát. Sok férfi várja és kimondottan kedveli, ha a nő kezdeményez.

Az, hogy az aktuális férfi nem ugyanazt akarja veled, mint te vele, még nem jelenti azt, hogy a továbbiakban senkinek nem kellenél. Gondolj csak bele előző kapcsolataidba. Mennyire szerettek és te mennyire szerettél. Na, ugye?!

Nem szabad ítélkezni afelett, aki visszautasított. Ahogy neked sem tetszik minden férfi, így logikusan a nő sem tetszhet minden férfinek. Nehéz megélni a visszautasítást, de ha így is alakult, olyan emberekkel vedd körül magad azokban a napokban, akik ki tudnak rángatni letargikus állapotodból. Akikkel beszélgethetsz, elterelhetik a figyelmedet. A te problémád nem egyedüli az univerzumban. Ráadásul az, aki téged elutasított, lehet éppen nem olyan rég élte át ezt a pillanatot.

(Forrás: tinybuddha.com, stylecaster.com/képek)