Jump to content

Problémád van? Ölelj fát!

2016. 08. 16. 17:00

Lelki eredetű problémák könnyen beférkőznek az életünkbe. Családi, munkahelyi, egészségügyi gondok adódhatnak, amelyek nyomasztanak bennünket. Van, hogy nem is látjuk egy ideig a megoldást, amely frusztrációt, bánatot ébreszthet bennünk. Érdemes visszanyúlni a természethez.

Érezted már biztosan úgy, hogy nagyon elfáradtál, és bármennyit próbáltál pihenni, egyáltalán nem érezted magad pihentebbnek. Energiakészleted annyira lemerült, hogy azt az alvással sem tudtad visszanyerni. Álmosan, rosszkedvűen kóvályogtál, és így semmi nem megy olyan gördülékenyen, mint mehetne.

Sokan mondják, hogy a mozgás, a sport, és a természet ereje nagyon sokat lendíthet rajtunk. Na de fáradtságra még több mozgás? Aki erre csóválja a fejét, és esze ágában sincs mozgásra kényszeríteni magát, az is juthat energiához, méghozzá a természetből. Na jó, de hogyan?

A természetben megtett séta során érezhetted úgy, még ha semmi bajod sem volt, hogy sokkal energikusabb lettél. Ha pedig szomorú voltál valami miatt, és kis időt arra szántál, hogy a természet lágy ölén tölts időt, mintha picit rendeződött volna a lelked, az agyadban a gondolatok. Semmi nem változott igazán, mégis másképp érezted magad. A természet, a fák hatnak ránk ilyen jótékonyan. Erre már az ókorban is felfigyeltek. Egyes népek szerint a fáknak lelkük van, amellyel minket gyógyítanak. Egy német természetgyógyásznak köszönhetően azonban a faterápiát már ismerhetjük, használhatjuk. A fákban olyan gyógyító energia található, amelyet hiba lenne nem kihasználni. Olyan különleges energiamezejük van, amelyek közelében a negatív érzelmek csitulnak, helyükre pozitív férkőzik. Habár nem sűrűn látunk fákat ölelgető embereket, mégis ennyiből áll maga a terápia. Elfelejtettük már azt, hogy sokat adnak nekünk ezek a fás szárú növények. Annyi csak a teendőnk, hogy egy ölelésre alkalmas fát kiválasztunk, nekidőlünk a törzsének és karjainkkal megöleljük. Milyen egyszerű, mégsem csináljuk. Fogadjuk be a fa energiáit úgy, hogy néhány percen keresztül csak ölelkezünk a fával. Minél többször ismételjük, annál hamarabb helyre rázódik a szívünk, a lelkünk és az energiaszintünk is.

Tudtad például, hogy a fenyő nyugtat, gyógyít, és helyre igazítja az energiaszinted? A tölgyfa helyére rázza a lelket és a testet egyaránt. A gesztenyefa csak úgy ontja magából a szeretetenergiát, a cseresznyefa pedig a párkapcsolatban tehet rendet, mind lelkileg, mind pedig testileg. A hársfa is a párkapcsolatra van jó hatással. A fűzfa a szomorúság feloldásában segít. A gyász, az elengedés fája. A bükk olyan erős energiával rendelkezik, hogy a depressziót is le tudja küzdeni valaki, ha lelkesen ölelgeti.

(Forrás: blog.posterjack.ca, comicvine.gamespot.com/képek)