Jump to content

A füvesember tudása már a boltokban

2016. 08. 15. 19:00

Egy megfázással, enyhébb fájdalommal sokunk nem szeret azonnal orvoshoz fordulni. Eleve orvoshoz járni nem a legjobb, de miért kellene, ha segítségünkre lehetnek a természet adta növények? Visszanyúlunk az ősi gyógyításhoz.

A népi gyógyászat alapanyagait maga a természet nyújtotta. A gyógynövényeket már őseink is gyűjtötték, a növények bizonyos részeit kiszárították, forrázták, borogattak vele, fürdőt vettek, elfogyasztották. A népi orvoslást egymástól tanulták. Az idősebb generáció adta tovább a tudást és az ismeretet a fiatalabbaknak. A múlt század azonban ennek egyáltalán nem kedvezett, a gyógyszeripari termékeket kellett használni. A gyógynövények használata, a népi gyógyászat csak kisebb rétegben maradtak fent. Ennek egyik képviselője egy idős miskolci úr is, aki az internet segítségével vált híressé. Na meg azzal, amit tesz. Szabó György már fiatalon elkezdte gyűjteni és értékesíteni a gyógynövényeket. Híre is ment annak, hogy egy akkor fiatal férfi milyen jól ismeri a gyógynövényeket, amelyekből olyan különböző készítményt állított elő, amely számos problémára gyógyír lehetett. Fel- és elismerték a férfi tudását, tevékenységét a helyi közösségben. A sok évtizedes tudást maga mögött tudó Szabó György, azaz Gyuri bácsi már saját márkát is magáénak tudhat. A Györgytea azt a tudást tartalmazza, amely ettől az idős úr tudatos gyűjtéséből, összeállításából származik. A gyógynövényekről szerzett ismereteit nagyanyjától hallotta, aki pedig további felmenőiktől. Így terjedt ez a tudomány régen is, Gyuri bácsi is így tett szert arra, hogy melyik gyógynövény milyen problémára jelent orvosságot.

Gyuri bácsi éltes korú ember, mégis fiatalokat szégyenít meg energikusságával. Az idős bácsit bükki füvesembernek is nevezik. Ő maga is minden nap többféle gyógyteát fogyaszt és ezt már gyermekkora óta teszi.

Mára már saját, egyre ismertebb és híresebb márkájú teája is van, a Györgytea. Közösségi oldalakon megosztva, cikkekben olvashattunk az idős úr receptjeiről. Járja az országot, tanítja a népet a gyógynövények adta lehetőségek kihasználására. Gyuri bácsi azt hirdeti, hogy még a gyógynövények rendszeres és tudatos használata mellett is szükségesek az orvosi vizsgálatok.

Számos család köszönheti Gyuri bácsi babaváró csomagjának babaáldást, akik azelőtt már majdcsak lemondtak arról, hogy valaha családjuk lesz. Sikeres a cukorbetegek számára előállított teakeveréke is. Ráadásul termékei nemcsak hazánkban hódítanak, hanem világszerte bíznak Gyuri bácsi elixírjeiben.

(Forrás: gyorgytea.hu, magyarno.com/képek)