Jump to content

Az online társkeresés és a merészség

2016. 05. 04. 17:00

Több tényezője lehet annak, hogy valaki az online világban igyekszik megtalálni élete párját. Ha csak az esélyt akarjuk növelni a szerelemre, vagy nem látunk más lehetőséget az ismerkedésre, akkor is nagyon sokan keresnek az internet segítségével társat.

Az biztos, hogy az életünk felpörgött, és az is biztos, hogy az emberek életének szinte minden perce be van táblázva. Leginkább kisebb településekre jellemző az, hogy kevesebb az a hely és helyzet, ahol ismerkedhetnek az emberek. A nagyvárosi élettel ennek az aránya is megnő, de ez nem azt jelenti, hogy a fővárosban, vagy más nagyvárosban élők nem használják az online lehetőségeket. Dehogynem!

Egyre több lehetőséget kínál az internet az online ismerkedésre, hiszen több társkereső oldal arra hivatott, hogy megtalálják egymást a párok. Az egyedülálló nők és férfiak esélyt és reményt kapnak arra, hogy esélyüket növeljék. Miért ne?! Lehet, épp az internet segítségével fogják megtalálni egymást. Volt, van és lesz is erre példa, így minden csak arra sarkallja az egyedülállókat, fogjanak bele. Egy szakember, aki maga is pszichológusként dolgozott egy nemzetközi társkereső oldalnál azt mondta, hogy kicsi az esély arra, hogy valaki az internet segítségével ismerjen meg úgy egy másik embert, hogy abból a találkozásból párkapcsolat alakuljon ki. Ennek esélye egy a tízhez.

Ettől függetlenül nagyon sokan regisztrálnak társkereső oldalakra. Aki ezt először teszi, az szembesül azzal, hogy egyes funkciókat csak akkor tud használni, csak akkor látja igazán a potenciális esélyeseket, ha előfizet. Máskülönben a szolgáltatások töredékét élvezhetik csak.

Azzal is szembesülni kell annak, aki az online társkeresési módszert választja, hogy az ilyen oldalakra regisztrálók nagy százaléka már párkapcsolatban él, csak harmadiknak, vagy mellékvágányként keres egy partnert arra, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen. Nagyon sokan óvatosak is az ismerkedéssel, mert attól tartanak, hogy olyan partnerrel hozza össze őket a sors, aki testiségen alapuló kapcsolatra vágynak csak. Az online ismerkedés nem biztosít nagyobb lehetőséget akkor, ha valaki fél találkozni az interneten valamennyire megismert másik személlyel. Azzal pont úgy bezárja magát, mintha ki sem mozdulna az otthonából. A társkeresésnek ezen módja csak akkor ad nagyobb terepet az ismerkedésre, ha a személyes találkozás is megtörténik.

(Forrás: theprisma.co.uk, cnn.com/képek)