Jump to content

Szakító túlélőtúra

2016. 02. 24. 18:00

Annyifélék vagyunk, és a szerelmet, vagy a szakítást sem egyformán éljük meg. Függ természetesen attól is, hogy mennyire mély érzelmekről van szó, legyen szó örömről vagy bánatról. 

Az bizonyos, ha a nagy szerelem múlását, a szakítást még a legkeményebb lelkületűek is szívükön viselik. Ha hiszitek, ha nem egykoron Angliában receptre írtak fel szexet az orvosok azoknak a pácienseknek, akiknek szerelmi baja volt. Ha belegondolunk, akkor ebben semmi különleges nincsen, hiszen hányan csinálják ugyanezt ma is. Érzelemmentes, csakis testiségen alapuló együttlét valakivel, mindezt úgy, hogy sem orvosi vizsgálat, sem javallat nem szükséges. Nagy valószínűséggel nem oldódik meg a probléma. Ha megcsaltak, akkor lehet egy kis revansot tud venni az ember, de szakítás után már lényegében ez nem oszt és nem is szoroz. Annyi előnye lehet, hogy önértékelésünk helyrebillenhet és a felgyülemlett feszültséget a szexualitásban kiélhetjük.

A szakítás, a mély érzelmekre, a bizalomra épült kapcsolat láncszemeinek meggyengülése után nem leányálom. Akinek többször volt már része egy szerelem kihunyásában és megszakításában, azt gondolnánk, hogy harcban edzett ember, már újat nem lehet mutatni. Egyáltalán nem igaz. Nehéz újból átélni, nehéz egy újabb fejezetet lezárni életünk könyvében. Minden kezdődhet előröl: szakítás kiheverése, rávenni magad az ismerkedésre, kapcsolatba lépni valakivel, ki- és megismerni, bizalommal nyitni felé, szerelembe esni, családot megismerni, együtt járni, majd élni, kiismerni egymás szokásait, rigolyáit. És a vége könnyen lehet, hogy ugyanaz lesz, mint az előző kapcsolatokkal.

A friss szakítás első tünete a hiányérzet. Megszoktuk, szerettük, elfogadtuk, és most sehol nincs. Hiánya nyilall, fáj, éget. Mivel azonban ez már visszafordíthatatlan állapot, ezért is jó, hogy ha a szerelmi kapcsolatunk mellett is ápoltuk barátainkkal a viszonyunkat, hiszen lelki problémák esetén éppúgy támaszaink lehetnek, mint örömünkben. Ezt a barátot semmiképp ne a volt párodban igyekezd megtalálni. A „maradjunk barátok” duma nem működik. Habár tényleg jobban ismeritek egymást, mint bárki más, a szakítás azért következett be, mert egyik, másik, semelyik oldalról nem volt működőképes a kapcsolat. Éppen ezért feszegetni, oltogatni, szurkálni – és sugárzó hőhatásnak kitenni – szigorúan tilos. Ő már a múlt, te már a múltja vagy.

A komoly kapcsolat megszakítása fájdalommal teli lehet. Ezt a részt nem lehet egyszerűen csak kihagyni az életünkből, sőt nem is szabad. Nagyban függ a fájdalom attól, hogy az érzések mennyire közösek, mennyire egyértelműen érezte mindkét fél, hogy a kapcsolat kihunyóban van. Ha meg tudtátok beszélni egymással, és közösen döntöttetek az elválás mellett, akkor az új életbe való kezdés, a szakítás is gördülékenyebb. Attól még nem fájdalommentes, de minden a helyére kerül és sokkal hamarabb, mint a nagy drámákban.

A szakítást ki kell pihenni, adni kell magunknak időt, hogy újra visszataláljunk igazi énünkhöz. Lehet kicsit élvezni a szingliség előnyeit.

(Forrás: wisdomtimes.com/kép)