Jump to content

Így lehetsz reggel is produktív!

2015. 12. 17. 14:16

Te is félálomban nézed meg az üzeneteidet? Ha belefáradtál már abba, hogy minden reggel kínszenvedés lelket verned magadba, van néhány csodás praktikánk!

Szinte „népbetegség” a reggeli kómás felkelés, félálomban tántorgunk el a kávéfőzőig, majd álmosan nézegetjük a beérkezett üzeneteket, e-maileket, híreket. Gyakran ez annak a következménye, hogy éjszakai baglyot játszunk: éjfélig virrasztunk, még persze dolgozunk vagy olvasgatunk egy kicsit.

Ha belefáradtál már, hogy minden reggel döcögősen indul, és több energiát szeretnél, tudunk néhány tippet!

- Kávé, fény, és egy kis tennivaló

A kávékészítés a reggeli rituálé része, jóleső elfoglaltság, ami segít magunkhoz térni.
Nem elhanyagolható a fény jelentősége sem, hiszen úgy vagyunk beállítva, hogy ha sötét van, elálmosodunk. Ha nagyon korán szeretnénk kelni, mindenképpen kapcsoljunk villanyt, ez segít magunkhoz térni. Ha a sötétben bóklászunk, csak saját dolgunkat nehezítjük meg.
A tennivaló lehet bármilyen házimunka, amit reggel, nyugodtan el tudunk végezni, de bevállalhatjuk a reggeli tornát is.

- Az azelőtti este

Hiába szeretnénk spórolni az alvással, 7-8 óra alvásra mindenkinek szüksége van. Akkor pihenhetünk a legjobban, ha éjfél előtt pár órával lefekszünk, így biztosan nem okoz gondot egy reggel 6 órai kelés. Nem árt odafigyelni arra is, hogy lefekvés előtt mit fogyasztunk, mert például az alkohol vagy a csoki nem feltétlenül könnyíti meg a pihenést.

 

time.com