Jump to content

Salátatippek méregtelenítéshez az ünnepi sokaság előtt

2015. 12. 09. 10:00

Még jó néhány nap van karácsonyig. Nem muszáj szervezetünket akkor sem a végletekig megterhelni, fel is készülhetünk a dőzsölésre. A hideg és a korai sötétedés az embereket a lakásba kényszeríti, de ha teheted, mégis szánd rá magad valamilyen mozgásra, és belekezdhetsz egy tisztító kúrába is.

Egy méregtelenítő hét beiktatásával, sokkal jobbá válhat a közérzeted, könnyebbnek, egészségesebbnek érezheted magad és még csak nem is kell túlságosan nagy sanyargatás sem. Az a diéta, méregtelenítés, amely túl nagy megvonásokat igényel, nem szívesen vág bele az ember, vagy el sem kezdi, netalán félbehagyja. A NetPincér.hu egy ételrendelési portál, amely már 1999 óta működik. A felgyorsult életvitelhez igazodva a NetPincér igyekszik a lehető leggyorsabb és legkényelmesebb módon finomsághoz juttatnia a fogyasztókat, ezért több mint hatszáz, házhoz szállítást vállaló étterem található a keresőjében, és az alkalmazás által már okostelefonon is elintézhető az ételrendelés akár tíz perc alatt. A NetPincéren mustrázva ezeket a salátákat találtuk, amelyek megfelelnek egy tisztító hét napjaihoz.

A hétfőhöz legtöbbünknek semmi kedve, de ha egy friss, energikus salátával feldobjuk, talán még életet is lehelhetünk magunkba. Erre éppen megfelel a füstölt lazacos rukkolasaláta szárított paradicsommal. A kombináció garantálja az omega-3 és 6 zsírsavakban gazdag, gyomorkímélő ételt.
Ha kedd, akkor grillezett jércemellből készült saláta. De hogy ne legyen túl snassz, kerüljön rá mézes-mustáros pikáns dresszing. Laktató, de nem terhelő finomság, amelynek zamata megadja a lendületet.
A szerda legyen húsmentes, ezért ajánljuk figyelmetekbe a mozzarellás avokádósalátát. Már így is nagyon jól hangzik, de ha még vörös áfonyával megspékelik, akkor igazi ínyencséggel próbálkozhatnak az újdonságot kedvelők.
A csütörtöki napon terítékre kerülhet a könnyű, marinált pisztrángos, fetás-kapros zöldbabsaláta, igazán fantasztikus íz kombináció.
Hogy gyümölcsöt is magunkhoz vegyünk a héten, pénteken fogyasszatok narancsos répasalátát, amely csirkemell csíkokkal lesz igazán teljes. Ez a saláta A- és C-vitaminban is gazdag.
Szombaton kicsit ellazulhatsz, ha a négysajtos kevert salátát, amely pirított mandulaforgáccsal van tálalva még egy deciliternyi száraz vörösborral leöblítesz. A szombat esti jó hangulatot is megalapozhatod, de leginkább az anyagcserédet pörgeted fel.
Vasárnapra vöröshagymás tonhalsaláta dukál főtt tojással. A Cayanne borssal megszórt étel jó hatással van az érrendszerre, mindemellett az ízlelőbimbóinknak is kedvez.

Egy ilyen salátás hét végeztével, nyugodtabb lelkiismerettel vághatunk bele a karácsonyi ünnepi asztal menüsorozatának. Az újév pedig ismét okot adhat egy salátás tisztítókúrának.

(Kép forrása: taste.com.au)