Jump to content

Lazulj illatpálcákkal

2015. 11. 30. 12:00

Az otthonunk illatosításához számos készüléket és készítményt használhatunk. Sokan kedvelik az aeroszolos légfrissítőket, valamint az elektromos illatosítókat, illatgyertyákat. Nem kell spirituális lelkületűnek lenni ahhoz, hogy füstölőket gyújtsunk meg otthonunkban a kellemes levegőt varázsolásához.

 

A jól megválasztott füstölők kihatással lehetnek hétköznapjainkra. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen égetünk és nem célszerű egymás után, szellőztetés nélkül egyiket a másik után meggyújtani. Nemhogy jót tennénk életünkkel, hanem émelyítő, kellemetlen és tömény levegő árasztaná el lakásunkat, amelyben nem biztos, hogy olyan jól éreznénk magunknak. Pedig pontosan ez lenne a cél. A megfelelő füstölő nemcsak kellemes illatot áraszt, de tisztítja a levegőt, és kihozza az emberből a pozitív gondolatokat. Nagyon nagy szükség van erre az otthonokban, hiszen a világ felbolydult, a stresszfaktorok jelen vannak mindenki életében. Fontos, hogy az otthonunk olyan legyen, ahol töltődhetünk, pihenhetünk, jól és felszabadultan érezhetjük magunkat.

Az ilyen kis illatos pálcikák parázslása során felszabaduló füst képes rendezni a gondolatainkat. Vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen füstölőt gyújtunk meg. A jól megválasztott pálcika hatással lehet a magánéletedre, a karrieredre. A füstölők választéka széles.
Az egyik legáltalánosabb és legkedveltebb illat a levendula. Nem véletlenül, hiszen a levendula olyan gyógynövény, amely ellazít, lenyugtatja a felkavarodott elmét. A növényt több betegség gyógyítására is felhasználják, füstölőként az otthonunkban alkalmazva elűzhetjük a migrént, a fejfájást, a szorongást, a félelmet. Hat a kimerültségre, a depresszióra.
Egy nehéz nap után nyúlj a bergamott füstölőhöz. Felvidít, frissít, de egyben nyugtat és megszabadít a napközben felgyülemlett negatív gondolatoktól, érzelmektől.
Egy másik kedvelt illat a jázmin, amelynek szintén olyan jelentősége van, hiszen a meditációs, ellazult állapothoz is használatos, testi-lelki lazítószer, így a meditáció alapját képzi. Ha úgy érezzük, hogy a mindennapok elnyomnak, leterítenek, a jázmin füstölő használata segít ellazulni, és a nyugodt, szeretetteljes légkört kialakítani.
Ha romantikára vágysz, és azt még idillibbé és hatékonyabbá szeretnéd tenni, akkor égess ilang-ilang füstölőt. Ellazít és segít érzékivé tenni a pillanatot, téged is. Az ázsiai gyógynövény nemcsak a szerelemre van jó hatással, hanem nyugalmi állapotot idézhet, ugyanis csökkenti a dühöt, a csalódottság érzését. Használatával derűs hangulatúvá válik az otthonod, ezen kívül jó hatással van a fejfájásra, a menstruációs panaszokra és az impotenciára is.

(Kép forrása: fenysziv.webnode.hu)