Jump to content

Mindent magadra veszel?

2015. 10. 30. 16:00

Te is tapasztalhattad már, hogy ha a közvetlen környezetedben egy nagyon boldog ember tartózkodik, és áradozott arról, hogy mi történt vele, csak jókat mondott, a beszélgetésbe téged is bevont, átvetted a mentalitását, a hangulatát. Ugyanígy átruházhatják ránk a haragot, a félelmet.

Az érzelmek, amelyek bennünk vannak, mind energiák, amelyek elárasztják a testünket. Akik a közelünkben vannak, ugyanúgy rendelkeznek valamilyen aktuális energiával, amelyeket átvehetünk és mi is átadhatjuk a sajátunkat. Van azonban olyan, hogy a te általános napodba beférkőzik valamilyen másik energia, amely a mérleg nyelvét vagy a jó, vagy a rossz felé húzza attól függően, hogy milyen ember kerül a társaságodba. Ki akar rosszkedvűvé válni úgy, hogy igazából semmi baja nincs? Az ilyen energiákat kordában lehet tartani. Egyesek sokkal érzékenyebben reagálnak mások érzelmeire, szinte magukba szívják annak hangulatát. A nagy empátiával rendelkező emberek élete nehéz lehet, ha nem tudják szabályozni, hogy mit vesznek át, és mit nem.

Észrevetted magadon, hogy más félelmét, szorongását átveszed, és azon gondolkodsz, hogyan tudnád azt megoldani? Ahhoz, hogy fel tudj töltődni, embermentes közegben kell lenned? Zavarnak a szagok, a zaj?
Ahhoz, hogy ne vegyél be minden negatív energiát, fel kell ismerned azt, hogy te hajlamos vagy szivacsként magadba szívni a negatív. Mindenki baját nem cipelhetjük a vállunkon. Sokszor az sem teljesen egyértelmű, hogy amit érzel, az a saját érzelmed vagy másé. Először ezt kell magadban tisztáznod. Ha semmi rossz nem történt veled, jó hangulatú voltál egészen addig, amíg valaki a közelebe nem került, akkor könnyen kehet, hogy hatott rád a másik személy félelme, bánata. Ha a semmiből tör fel benned egy megmagyarázhatatlan bánat vagy félelemérzet, ne sokat gondolkozz. Ha megteheted, akkor menj távolabb. Lélegezz mélyen, fújd ki a levegőt. Figyeld meg, hogy lesz-e változás érzelmeidben? Ha megszűnik a rossz érzésed, akkor tényleg valaki más negatív energiáit vetted át.

Fel kell ismerned azokat az embereket, akik így hatnak rád. Elképzelhető, hogy ez csak átmeneti állapot, ám vannak olyan személyek, akikből folyamatosan negatív energiák áramolnak. Arra van szükséged, hogy felismerd ezeket a személyeket, és ha nem muszáj, akkor ne kerülj a közelükbe. Ha pedig felismered a negatív energiájú embereket, akik érzelmi vámpírként hatnak rád, valószínűleg a pozitív embereket is felismered. Keress hát olyan személyeket és gyűjtsd magad köré, akik hisznek, bíznak, akarnak, reménykednek, hálásak. Ha van érdeklődésed a jóga és a meditáció iránt, nyugodtan gyakorold, de mindenképp alkalmazd a légzési technikákat.

(Kép forrása: 100smilechallenge.wordpress.com)