Jump to content

Ízek, imák, szerelmek: a szakítás legjobb gyógymódja az utazás!

2015. 02. 22. 12:20

Szakítani sosem jó. Akkor sem, amikor mi vagyunk a kezdeményezők. Legtöbbször fájdalmas, padlóra kerülünk, és fogalmunk sincs, hogy fogunk kikászálódni belőle. Ilyenkor sokan bölcs tanácsokkal látnak el, ami „tutira hatásos”! Nos, ilyen nincs, de felszabadító lehet, ha rábökünk a térképre, és elutazunk pár napra.

Hogy miért jó elutazni, ha szerelmi bánat gyötör? Hát ezért!

1. Ha eléggé eltévedsz, valószínű, hogy végül megtalálod önmagad.
A tervezés átmenetileg elvonja a figyelmünket, az új helyek felfedezése pedig kreatívabbá tesz. Amikor végre megérkezünk az adott városba, valószínűleg el is fogunk tévedni, de rákényszerülünk, hogy megtaláljuk a helyes utat. Ha ez sikerül, legyőzhetetlennek érezzük majd magunkat.

2. Azok a kis dolgok az utazás alatt jót tesznek az önbecsülésednek.
Amikor vezetsz vagy csak egyedül vagy egy csöndes helyen, kipróbálsz új dolgokat, új helyeket, új ételeket – gondolj arra, hogy egyedül is képes vagy megtapasztalni ezeket. Sőt, igazán csak egyedül tudod megtapasztalni ezeket!

3. Az utazás elősegíti a lelki megerősödést.
Ha a lelki gyógyulás miatt elutazol, az tízszer többet ér, mint amikor otthon nyalogatod a sebeidet. Egy idegen helyen vagy egyedül, ez ijesztő lehet – ugyanakkor erős függetlenség-érzés tölt el, ami elősegíti a gyógyulást.

4. Új emberekkel találkozol.
Olyan emberekkel találkozol majd, akik valószínűleg hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, vagy ugyanolyan önállóak, mint te. Rádöbbensz, hogy még ha egyedül is vagy, akkor sem vagy teljesen egyedül, mindig találkozhatsz vidám, rendes emberekkel.

5. Más szemmel nézel a világra.
Észreveszed azokat a részleteket, amiket előtte még soha. Ettől jobban értékeled a hétköznapi dolgokat és képes vagy másképp látni a dolgokat.

6. Megtalálod a békét és a csöndet.
Szó szerint. Ha külföldre utazol, legalább nem válaszolsz a hívásokra és üzenetekre – már csak az előfizetési díj miatt sem. A repülőn egy ideig úgysem érintkezhetsz a külvilággal, így elkezdheted gyakorolni a korlátozott kommunikációt, és végre azzal lehetsz, aki a te életedben a főszereplő: saját magaddal.

 

elitedaily.com