Jump to content

Hogyan nyugodj meg? Könnyű trükkök

2015. 01. 14. 17:06

Stresszes vagy? Nagy a nyomás és a teher a válladon? Jó lenne azonnali megnyugvást találni, de nem akarsz nyugtatót szedni? Íme néhány apró trükk, amivel megnyugtathatod magad.

1. Vizezd be a füled mögötti részt
Vizes ujjal tapogasd meg a füled mögötti nyakrészt, vagy akár eressz hideg vizet a csuklód belső részére. Ezek a területek tele vannak vénákkal, melyek ha lehűlnek, megnyugtatják az egész szervezeted.

2. Hámozz meg egy narancsot
Tudományos kutatások mutatták ki, hogy a narancshéj illata drasztikusan csökkenti a stresszérzetet, és csökkenti a hangulati hullámzást.

3. Légzési technikák
Különböző légzési technikákkal könnyen és hamar feloldhatod a stresszt. Próbáld ki például a 4-7-8 módszert, mely azt jelenti: lélegezz mélyeket az orrodon keresztül 4 másodpercen keresztül, majd tartsd vissza a lélegzeted 7 másodpercen át, végül pedig végy mély levegőt a szádon keresztül 8 másodpercen át.

4. Egyél meg egy mangót
Ebben a trópusi gyümölcsben található egy bizonyos linaool nevű hatóanyag, mely köztudottan csökkenti a stresszt. Még ha azt is hozzáképzeled, hogy a mangót egy trópusi tengerparton rágcsálod, tuti még hamarabb megnyugszol...

5. Kardiózz
A kardiómozgás kifejezetten stressz- és feszültségoldó. A legjobb, ha futsz egy nagyot. Ha erre nincs időd vagy módod, sétálj jó tempóban egy nagyot a háztömb körül vagy ugorj le a boltba. Ráaádsul a mozgás még egészséges és fogyasztó hatású is.

6. Számolj vissza
Egyszerűen csukd be a szemed, és számolj vissza 100-tól 0-ig. A számokra való koncentrálás segít elterelni a figyelmedet.

Ha a fenti trükkök mégsem segítenének, meditálj magadban 10 percen át a pozitív dolgokra és a hálára koncentrálva, vagy nézegess cuki állatos fotókat... :)

(fotó: shutterstock)