Jump to content

15 szokás, amit a boldog emberek csinálnak

2015. 01. 13. 11:55

Irigykedve nézed azokat az ismerőseidet, akik boldog, felhőtlen életet élnek? Talán tudnak valamit! A boldogság receptje mindenki számára más és más, ám van néhány dolog, amivel tudatosan építheted fel a boldogságodat!

1. A boldog emberek mindig mondják, hogy köszönöm

Hihetetlenül fel tudod dobni egy ember napját azzal, ha valamit váratlanul megköszönsz. Köszönj meg mindenkinek mindent, amit érted tettek. Akár a pénztárosnak, akár az autósnak, aki elsőbbséget adott a kereszteződésben, akár a postásnak, hogy bedobta a leveleidet. Tudatosítsd magadban, hogy a rövid köszönöm szó mekkora jelentőséggel bírhat. Hálás emberek fognak visszanézni rád, és ettől te is boldogabb leszel!

2. A boldog emberek nem lógnak annyit a neten

A szociális média megszállott figyelése nem tesz jót neked. Ha mindig csak más emberek életét, képeit, bejegyzéseit figyeled, sosem marad időd a saját boldogságodra, ráadásul ez a virtuális közösség torz képet fest az elérhető boldogságról. Ne hagyd, hogy ezek befolyásoljanak. Inkább tedd le a telefonod és a laptopod és éld a saját életed! Azok, akik nem osztják meg úton-útfélen, hogy ők milyen boldogok, valójában sokkal boldogabbak. Mert nem érzik a kényszert, hogy ezt mindenkivel tudassák, inkább átélik a pillanatokat. 

3. A boldog emberek könnyedén elengedik a kis dolgokat

Mindenkinek van rossz napja. Kiöntöd a kávét, otthonhagyod a telefonod, dugóban ülsz, nagy a sor a boltban, feszültség van a munkahelyeden. Egy dolgot ne felejts: amin nem tudsz változtatni, azt engedd el. Amin tudnál változtatni, azon változtass. Ha nem hagyod, hogy a rajtad kívülálló dolgok elrontsák a hangulatod, máris boldogabb leszel!

4. A boldog emberek mindig azon gondolkznak, hova utazzanak el

Nincs is nagyobb boldogság, mint utazni azzal, akit szeretsz! Ne várjatok egy egész évet az egyhetes nyaralásra, inkább tűnjetek el a világ szeme elől néhány napra, de rendszeresen. 1-2 havonta tervezzetek egy utazást. Persze nem kell mindig külföldre, vagy méregdrága szállodába utazni, elég az is, ha kirándultok néhány napot vagy csak egyszerűen autókáztok egyet a legközelebbi borvidéken. De mindig legyen egy terv, amit vársz! 

5. A boldog emberek tanulnak a hibájukból

Hibáztál? Mi sem egyszerűbb: vond le a megfelelő következtetéseket, és tanulj belőlük, legközelebb pedig igyekezz változtatni! A boldog emberek sem hibátlanok, de pontosan tudják, hogy hibázni emberi dolog, és hogy a hiba is csak egy lehetőség arra, hogy tanulj, fejlődj, továbblépj, gyarapodj.

6. A boldog emberek adnak maguknak szünetet

A boldogság egyik titka, hogy keményen dolgozol érte, de amikor megvan, kiélvezed. Úgy érzed, tele van a hócipőd? Eleged van mindenből? Túl sok a munka és a stressz? Tedd a dolgod, amíg bírod, aztán állj le, kapcsolj ki, hagyd, hogy lecsillapodjanak a dolgok és mindig szánj időt arra, hogy kipihend magad! Nem kell feltétlenül egy hét szabadságban gondolkodni, elég az is, ha adsz magadnak egy fél órát, amíg megiszol egy kávét, elmész sétálni, kiülsz napozni, vagy csak egyszerűen szundítasz egy jót.

7. A boldog emberek listát írnak a teendőikről

A boldog emberek pontosan tudják, hogy mit kell tenniük, mik a kötelezettségeik és mik azok a dolgok, amiket meg kell tenniük azért a felhőteln szabadságért, amit akkor éreznek, amikor mindent elintéztek. Készíts listát, hogy megkönnyítsd a dolgod. Így egyszerűbb lesz megvalósítani a célokat, lépésről lépésre haladni, és 100%-os munkát végezni.

8. A boldog emberek kapcsolatokat alakítanak ki

A boldog emberek nem félnek attól, hogy új embereket ismerjenek meg, vagy régi ismerőseikkel tovább mélyítsék a kapcsolataikat. Ezen nincs is mit ragozni: minél több szerető ember vesz körül, annál boldogabb vagy!

9. A boldog emberek nem okolják a múltat

A múltat okolni badarság. Ami elmúlt, az elmúlt, és már nem változtathtasz rajta. Ahelyett, hogy minden bánatodat, bajodat és problémádat múltbeli eseményekre fognál, használd ki azt. Rágd át, hogy mi volt rossz a múltban, és próbálj meg pont azon felülkerekedni, továbblépni, javítani, eltávolodni, megszüntetni... attól függ, mi kell a boldogásghoz.

10. A boldog emberek boldogan szenvednek

A boldog embereknek is vannak rossz napjaik. Ilyenkor ők csakazértis kisminkelik magukat, felvesznek egy csinos ruhát, keményen dolgoznak, mindent megköszönnek, hálásak, elmennek edzeni, megfőzik a vacsorát, mosolyognak. Mert csak így lehet túlélni a nehéz pillanatokat.

11. A boldog emberek kockázatot vállalnak

A boldog emberek tudják, hogy kockázat nélkül nincs siker. Vállalják az ésszerű rizikót, kihasználják a lehetőségeket, megragadják az előttük adódó sanszokat. Vesznek egy mély levegőt, és belevágnak. Ha sikerül, még boldogabbak lesznek, ha nem sikerül, tanulnak belőle és továbblépnek.

12. A boldog emberek sokat alszanak

Napi 8 óra alvás kell ahhoz, hogy egy ember megfelelő energiaszinten tudjon végigcsinálni egy teljes napot a munka, a tanulás, a napi teendők, és a családi élet területén. Persze, most biztosan felsóhajtanak a kisgyermekes édesanyák és a két műszakban dolgozók: igen, vannak olyan élethelyzetek, amikor a napi 8 óra alvás kivitelezhetetlen. Akkor is próbálj meg minél többet aludni, szundikálni, pihenni, vagy akkor bepótolni, amikor hétvége van, vagy a gyerekek a nagyinál alszanak. Ne sajnáld az időt at alvásra, mert ez a kulcs az ébrenlét boldogságához és kiegyensúlyozottságához!

13. A boldog emberek sokat mozognak

Még senki nem találta meg a boldogság elixírjét a kanapén üldögélve. A mozgás boldogsághormonokat szabdít fel, úgyhogy fuss, tornázz, menj edzésre, sportolj a családdal, sétálj sokat, lépcsőzz liftezés helyett, gyalogolj autó helyett, aktívan pihenj és vakációzz. Többet látsz, több emberrel találkozol, egészségesebben élsz, karcsúbb leszel. Mi kell még?

14. A boldog emberek őszinték

Őszinték a családjukhoz, a párjukhoz, a munkatársaikhoz és az ismeretlen emberek előtt is. Nem játsszák meg magukat, mert aki igen, az vagy nem elégedett a saját boldogságával, vagy nem érzi úgy, hogy elfogadják őt. Ha elégedett vagy magaddal, békében élsz önmagaddal és nem érdekel, hogy ki mit gondol... na akkor vagy igazán boldog ember! 

15. A boldog emberek nem hasonlítják magukat máshoz

Mert nem a másik ember a mérce, hanem te magad vagy. Ennyire egyszerű!