Jump to content

7 remek ok a teaivásra

2014. 12. 31. 10:05

Azon felül persze, hogy talán nincs is szívmelengetőbb és megnyugtatóbb dolog ilyen farkasordító hidegben, mint bekucorodni a kanapéra egy vastag gyapjútakaró alá egy csésze illatos, gőzőlgő tea társaságában.

1.- Talán mondénul hangzik, de lássuk be, teát sokkal egyszerűbb készíteni, mint kávét. Egy jó csésze fekete lefőzéséhez külön gépet kell vásárolnunk, sőt, ha nagyon igényesek akarunk lenni, akkor a kávébabot is magunk daráljuk. Ezzel szemben a teához nem kell más, mint egy vízforraló és egy teatojás, hogy máris ott gőzölögjön a csészénkben az isteni nedű.

2.- A zöld tea bizonyítottan erősíti a csontozatot, így az idősebb embereknek kifejezetten ajánlott csontritkulás ellen.

3.- A fekete tea jó orvosság a kellemetlen szájszag ellen. A chicagói egyetem fogászati tanszékének kutatói megállapították, hogy a fekete tea lelassítja a fogköveket okozó baktériumok kialakulását a szájban.

4.- Kínában úgy tartják, a tea az élet egyik nélkülözhetetlen dolga. A teán kívül ahhoz a hét alapvető szükségletekhez, melyek nélkül nem lehet élni olyan fontos dolgok tartoznak még, mint a só, az ecet, a tüzifa, a rizs és az olaj.

5.- A teaivás megnyugtat. Egy német kutatás során valerián root teát itattak felnőttekkel, akik sokkal jobb minőségű alvásról, szorongásuk nagyobb mértékű csökkenéséről számoltak be, mint a kontroll csoport tagjai, akik nyugtató tablettát kaptak tea helyett.

6.- A csalánlevélből készített tea már azelőtt elmulasztja a szezonális allergia tüneteit, hogy azokat észlelnénk magunkon.

7.- A tea nem csak a szomjunkat oltja, mint egy pohár víz tenné, hiszen amellett, hogy hidratálja a szervezetünket, mellette még temérdek antioxidánst is tartalmaz.

(Huffington Post, kép: kaleidoscope.cultural-china.com)