Jump to content

4 tipp a sikeres meditációhoz

2014. 11. 30. 12:01

Van, akinek igazán nehezére esik ellazulni, és kizárólag a meditációra koncentrálni. A meditáció több, mint egyszerű stresszoldó. Egy kutatás szerint segít kreatívabbá válni, úrrá lenni a szorongáson és legyőzni a depressziót, és számos már előnye van egészségünk szempontjából.

1. Találd meg azt, ami kikapcsol

A meditáció nem attól működik, hogy egy sarokban ülve azt mormogjuk, hogy „omm”… A meditációt mindennapjaink részévé tehetjük, akár csak az edzést. Sőt, össze is köthetjük azzal. Például, futás közben is ritmusra ismételhetjük a megnyugvást jelentő szavakat, mint pl. a „béke” vagy a „nyugalom”. Ha néhány percig ezt ismételgetjük ütemesen, mindig, amikor a talpunk a földhöz ér, kis idő múlva azt vesszük észre, hogy teljesen kikapcsolunk.

2. Időt a hálálkodásra

Gyorsan meditatív állapotba kerülhetünk, ha leülünk két percre, és átgondoljuk, hogy ki az az öt ember, akiért hálásak vagyunk, hogy ismerhetjük. Gondolkodjunk azon, hogyan segítettek minket ezek az emberek eddigi életünk során, és képzeljük el, hogy átöleljük őket. Ezzel pozitív energiát generálunk, ami a nap hátralevő részében is velünk marad.

3. Kezdjük kicsiben

Az emberek kezdetben átlagosan csak 3-5 perces meditációkat csinálnak. Üljünk le csendben, vegyünk mély levegőt, és képzeljük el, hogy szétárad bennünk a fény. Aztán fújjuk ki a levegőt. Ezt ismételjük meg 3-4 alkalommal.

4. Kívánjunk jót másoknak

Az irodában járkálva csöndben küldhetünk kollégáinknak egy-egy jókívánságot. Ez irányulhat munkára, magánéletre, vagy általánosabb dolgokra. Bárkinek kívánhatunk jót, sőt, inkább azok felé küldjünk pozitív energiát, akik iránt közömbösek vagyunk, vagy akiket nem kedvelünk annyira.


time.com

fotó: yourbellalife.com