Jump to content

Nem kell mindig a tökéletességre törekedni

2014. 10. 05. 17:23

Valamilyen furcsa ok folytán mindig azt hisszük, hogy tökéletesnek kell lenni, most azonnal. Mert különben nem leszünk elég jók a munkában, a párkapcsolatban, a gyermeknevelésben. Tudtad, hogy néha lehet hibázni?

Szeretsz mindent kézben tartani? Megpróbálod kizárni az életedből a hibázás lehetőségét? Ragaszkodsz hozzá, hogy minden mindig simán menjen? Ha mindig csak a tökéletességre törekszel, álomvilágban élsz. Vannak az életben tökéletes dolgok, mint például a természet, de ha ember alkotta dologban keresed a tökéletességet, sokáig kell majd kutatnod. Az életünk, és mi magunk is folyamatosan változunk, fejlődünk. A javulással és finomhangolással szemben türelmesnek kell lenni, akárcsak az életünk történéseivel.

Gondoljunk csak a technológiára. Állandóan változik, fejlődik, mindig előrukkolnak valami újjal. Valami jobbal. Tudjuk, hogy ha még a legjobb modellt is dobják piacra az adott okostelefonból, néhány hónap múlva már lesz jobb. Ezt a hasonlatot miért nem alkalmazzuk a saját életünkre?

Ha elengedjük az állandó tökéletesség-keresést, egy olyan életet élhetünk, amit átjár a „flow”, vagyis az Egyetemes Áramlat. Itt rátalálhatunk a kreativitásra és a fantasztikus ötletekre. Ha mindig mindent tökéletesen szeretnénk csinálni, megakasztjuk életünk természetes áramlását, mert ragaszkodunk ahhoz, amilyennek szeretnénk, hogy legyen az életünk. Éppen ez a ragaszkodás lassítja le azt a folyamatot, ami a természetes tökéletességhez vezet. Ez nem azt jelenti, hogy el kell engedni az álmainkat és céljainkat, mert azok éppen hogy segítik a folyamatos áramlást. A lényeg az, hogy legyünk nyitottak azokra a változásokra, amilyen utakon megvalósulhatnak az álmaink. Nyitottnak lenni a változásra annyit jelent, mint nyitottnak lenni a fejlődésre.

 

via michellezarrin.com

(Fotó: elitedaily.com)