Jump to content

5 jel, hogy Ön remek humorérzékkel rendelkezik

2014. 08. 30. 17:15

Teljesen mindegy, hogy életünk éppen milyen szakaszában vagyunk, bármikor beköszönthet egy rossz periódus. Azonban – ha szerencsések vagyunk – mindannyiunk életében van legalább egy olyan ember, aki minden körülmények között mosolyt tud csalni az arcunkra.

A humorérzék nem csak az intelligencia mércéje, hanem nélkülözhetetlen eszköze annak, hogy túléljünk egy nehéz helyzetet. Íme, öt dolog, ami azt bizonyítja, hogy önnek remek humorérzéke van:

1. A nevetésnek kiemelt szerepe van az életében
Ahogyan a bölcsek mondják, „nevetve szép az élet” – és ezt senki sem tudja jobban a humoros embereknél. Akiket jó humorérzékkel áldott meg az ég, nem csak mások felvidításában lelik örömüket, hanem saját jókedvük megőrzésében is. Ennek eredményeképp egészségesebbek és vidámabbak: tanulmány bizonyítja, hogy már a mosolygástól jobb kedvre derülünk, a nevetés pedig kiválóan oldja a stresszt.

2. Elfogadja önmagát úgy, ahogy van
Nem mindenki nézhet ki tökéletesen, a legtöbb ember legalább egy dologgal nem elégedett a testén. De az olyan ember, aki viccelődni tud saját gyengeségein, az önelfogadás és intelligencia kétségtelen megtestesítője.

3. Kreatív
Humorosnak lenni rendkívüli agyműködést követel, hiszen az esetek többségében a gyors, csattanós replika a humor forrása. Akik humorosak, általában kreatívak is, de nem ez az egyetlen előnye: egy idei kutatás szerint a nevetéstől élesebb lesz a memóriánk is.

4. Lelkiismeretes
Különbség van jó, és rossz szándékú humor között: akinek valóban jó humorérzéke van, tudatában van ennek. „A legtöbb vígjáték azért sikeres, mert más kárán poénkodik, ez a terrorizálás egyik formája.” – mondta Ellen DeGeneres, az amerikai tévézés sztárja.

5. Az öregedés csak egy tény
A legtöbb ember minden évben csak bosszankodik a születésnapján, de a jó humorú emberek számára ez csak egy újabb lépés, az élettel járó természetes dolog. Nem beszélve arról persze, hogy a jó kedélyű emberek tovább is élnek.

 

www.huffingtonpost.com

(Fotó: www.realclearscience.com)