Jump to content

Autód színe árulkodik rólad

2014. 07. 28. 13:44

Ha vagyunk olyan szerencsések, hogy saját autónk van, sőt, esetleg még színének megválasztásában is részt vehettünk, akkor bizony árulkodhat a személyiségünkről.

Fekete – hatalomra vágyó, öntudatos, sikeres, céltudatos. Hatalmat mutatnak a többi autós felett, komoly.

Fehér – észrevétlenséget kedvelő, visszahúzódó, érzékeny, kötelességtudó. Tisztaságmániás, aki mindig betartja a közlekedési szabályokat.

Szürke, ezüst – szereti a biztonságot, maximalista, kiegyensúlyozott, nyugodt, nehezen dolgozza fel, ha hibázik. Jobbnak tartja magát másoknál, mert kétségtelenül van stílusérzéke.

Viola – álmodozó személyiség, aki hiperérzékeny. Romantikus és erotikus.

Kék – megbízható, körültekintő. Jó csapatjátékos, de kissé fantáziátlan.

Zöld – barátságos típus, bár kissé konzervatív. Annak ellenére, hogy tradícionális, követi a divatot.

Piros – impulzív, szereti a sportokat és a kihívásokat. Buzog benne a versenyszellem, némi feltűnési viszketegséggel párosulva, barátkozó természetű.

Sárga – optimista, vidám, jókedvű, harsány. Ennek ellenére van, amelyikük visszahúzódó, depressziós.

Barna – a földön jár. Kissé konzervatív, aki szeret beleolvadni a környezetébe, igen megbízható és hűséges.

Egy nemrégiben végzett kutatás viszont meglepő eredményeket hozott. 1900 nőt kérdeztek meg és követtek 1 éven keresztül, és arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy a piros és a sárga színt választók sok esetben nem is olyan szenvedélyesek, hivalkodók és energikusak, ahogy gondoltuk. Többségük épp azért választotta ezt a színt, hogy érzékenységüket így rejtsék el a külvilág elől. Az is meglepő, hogy a fekete autók tulajdonosai is mások, a kutatás szerint az általános vélekedéssel szemben szeretnek a környezetükbe beleolvadni. 

(fotó: nymag.com)