Jump to content

Hogyan teremtsünk minőségi pillanatokat?

2014. 05. 11. 08:57

Az életminőség javításán sokan az anyagiakat értik, és természetesen azok is hozzátartoznak, azonban a dolog nem áll meg ennyinél. Rohanó világunkban egyre fontosabb szerepet kap életünk pillanatainak minőségivé tétele.

A minőségi pillanatok megéléséhez lássunk néhány tanácsot, melyek segítségével talán teljesebb és harmonikusabb lehet az életünk.

1. Meditáljon!
Ha el szeretnénk érni belső békénket, segítségünkre lehet a meditáció, ami a koncentráció és relaxáció egy módját is jelenti. A meditáció számos jótékony hatással van testünkre és lelkünkre, az ebben az állapotban eltöltött idő felér a legmélyebb alvással. Ha naponta legalább 10 percet meditál, nyugodtabbá és lelkileg erősebbé válik.

2. Állítson fel fontossági sorrendet!
Mindenkinek kellenek tervek, célok az életben. Számunkra fontos dolgok és célok nélkül az életünk olyan, akárcsak a tengeren ringatózó, vitorla nélküli hajó. Ezért fontos megtalálni azt, amit valójában akarunk, hogy csak a fontos dolgokra koncentráljunk. Írjuk le az elérendő célokat, és haladjunk szépen sorban.

3. Legyen bátor!
Amikor bátran lépünk egy helyzetben, esetleg valami spontán dolgot csinálunk, kilépünk a komfortzónánkból. Ekkor megszabadulhatunk az idegesítő félelmeinktől, amelyek csak felőrölnek és korlátozzák boldogságunkat. Ne féljünk belevetni magunkat ismeretlen vagy akár kissé ijesztő helyzetekbe!

4. Legyen optimista! 
Winston Churchill egyszer azt mondta: „A pesszimista minden lehetőségben a nehézséget látja, az optimista pedig minden nehézségben a lehetőséget.” Ezért fontos kifejleszteni egy másfajta szemléletmódot: az optimizmus segít megküzdeni a váratlan dolgokkal, és meglátni a több jót, mint rosszat.

5. Minden nap tanuljon valami újat!
Okos és bölcs dologra vall minden nap valami újat tanulni. Mivel az agynak folyamatos serkentésre, stimulációra van szüksége a megfelelő működéshez, ez az igény az idő előrehaladtával csak fokozódik. Ha megelégszünk azzal, amit már megtanultunk, csak korlátozzuk fejlődésünket.

6. Szeresse önmagát!
Az egyik legfontosabb dolog, hogy elfogadjuk és szeressük önmagunkat. Ha harmóniában vagyunk önmagunkkal, másokat is el tudunk fogadni. Mert senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, amit meg kell tanulni elfogadni, és nem akarni megváltoztatni azokat.

7. Ünnepeljen!
Mindig találjon okot az ünneplésre. Életünk során hagyományok, ünnepségek és nagy események adnak okot arra, hogy a családunkkal és barátainkkal ünnepeljünk. A kisebb-nagyobb sikerekért mindenképpen jutalmazzuk meg magunkat!

 

womanitely.com

(Fotó: humansarefree.com)