Jump to content

Mit hoz nekünk 2014?

2014. 04. 28. 15:04

A nyugati életmód egyre növekvő mértékben átitat minket életünk irányításának hangsúlyozásával. „Vedd kezedbe a Sorsod!”, „Te teremted a Valóságodat!”, halljuk, látjuk, olvassuk mindenhonnan. A most következő időszakok ezt az ideát némileg felülírják majd: valóban van-lesz lehetőségünk Sorsunk formálására, de a döntések, a kiinduló energiák lesznek a mérvadóak, onnantól már ’Odafentről’ intézik tovább életünk fő eseményeit.

A 2014-es év a nagy átalakulások, átrendeződések, irányba állások éve, és ez a folyamat továbbra is érezhető. Szinte mindenkinél az elmúlt 3-4-5 év felbolydulásokkal, akár veszteségekkel, bizonytalanságokkal volt teljes. A 2014-es év eleje az, amikor az energiák lecsitulnak, elkezdenek formát ölteni és építkezni. A Nagy Átalakulás tovább zajlik. Ennek a növekedésnek, változásnak viszont hely kell. Vannak, akik képesek elengedni régi dolgokat, vannak, akik a valóság színterén kapaszkodnak, vannak, aki már régen elvesztettek valamit, de elméjükben, gondolataikban még mindig őrizgetik.

Az egyik filmben hangzott el egy nagyon ideillő mondat: „Csak aki el mer rugaszkodni az oroszlán fejétől, bizonyítja rátermettségét!”. Erre a bátorságra, ’ugrásra’ az ismeretlenbe a régi elengedésével, nagy szükségünk is lesz, mert valószínűleg a 2014-es év egyfajta boldog békeidőnek is tűnhet majd visszanézve. Véleményem szerint felgyorsul majd a különbségek kihangsúlyozódása ember és ember között az év előrehaladtával, különösen júliustól. Egyre jobban ’kinyílik az olló’, legyen az anyagi, érzelmi, spirituális értelemben. Tovább erősödhetnek a végletek, mely folyamat korábban elindult már. Minél inkább előrehaladunk az időben, annál feketébbnek és fehérebbnek fognak tűnni, érződni dolgok, emberek és helyzetek. Fontos emiatt, hogy szándékainkat és céljainkat megfelelően válasszuk ki, jól odafigyeljünk életünk dolgaira, mert egyre inkább a választás, a szándék, az elindulás lesz a meghatározó, és a megtett út inkább automatikusan fog történni, és ami nagyon fontos, gyorsan.

Az utópiák, amiket a filmek vetítenek előre, hamarabb érkeznek majd meg, mint magunktól számítanánk rá. Körülbelül 2011 februárjában érezhető volt egy ’kattanás’, amivel az Idő érzékelése valahogyan megváltozott; onnantól kezdve egyszerre tűnhet úgy, hogy nagyon sok időnk van, és ha visszanézünk az eltelt időszakra, legyen bármilyen hosszú is, azt látjuk egyúttal, hogy egy pillanat alatt eltelt. Adjuk meg a módját ezért minden egyes pillanatnak az életünkben, mert egyre fokozódik majd az, hogy a jelenből növekszik a jövőnk. Mi vagyunk, akik a magot ültetjük el, és a mag növekedése már magától történik – egyre inkább.

 

Bábity Richárd
asztrológus, író
zoldkor.blog.hu


(Fotó: revmdavis.blogspot.com)