Jump to content

5 tévhit a boldogságról

2014. 04. 13. 08:39

Sokan és sokszor mondják, hogy a boldogságot csak bizonyos szabályok betartásával érhetjük el. Ezekkel a jó tanácsokkal csak az a baj, hogy szépen lassan bekúsznak az elménkbe és gyanakvóvá válunk tőlük. Lássuk a leggyakoribb tévhiteket!

1. A pénz boldogít
Természetesen a pénz fontos tényező életünkben, hiszen megélhetésünk függ tőle. De rengeteg dolog van, amit nem válthatunk anyagiakra. Ilyenek a barátaink, a manapság ritkaság számba menő őszinte kapcsolatok, a család, a szeretet, és még sorolhatnánk. Ne rendeljük alá ezeket a pénznek, mert lehet, hogy éppen meg tudjuk venni álmaink házát, de minek, ha csak egyedül lakhatunk benne.

2. Ne kössünk kompromisszumot
A legtöbb ember úgy tekint a kompromisszumra, mint a kapcsolatot beárnyékoló szükséges rosszra, amitől csak boldogtalanok leszünk. Azonban a dolog éppen fordítva működik. Aki boldog, az kevésbé ingerlékeny, és néha kiegyezik kisebb kompromisszumokban a vitás helyzetek kezelése érdekében.

3. A boldogság nem jár mindenkinek
A boldogságot igenis mindenki megérdemli. Ne áltassuk magunkat azzal, hogy rosszabbak lennénk a többieknél, senki sem tökéletes. Ne tévesszen meg minket a külső! A negatív gondolatok csak ördögi körbe taszítanak, amely hosszú távon depresszióhoz is vezethet. Ezt viszont senki sem érdemli.

4. Legyünk kedvesek, és boldogok leszünk
Legyünk kedvesek, ha az a természetünkből fakad, de ne játsszuk meg, mert előbb utóbb (inkább előbb, mint utóbb) lehull az álca.

5. Meg van írva a csillagokban
Sokak számára a horoszkóp jelent kapaszkodót a párkeresésben, mi viszont ne szűkítsük le ennyire a lehetőségeinket. Legtöbbünk számára léteznek „tabu” csillagjegyek, de ahány ember, annyi személyiség, legyünk nyitottak! :)

 

womanitely.com

(Fotó: www.bethenny.com)