Jump to content

Spirituális kirándulóhelyek

2014. 03. 01. 16:01

Egy ősi elképzelés szerint Szent György-vonalak hálózzák be a Földet. Ezek egyfajta rezgések, energiarendszerek, kialakulásuk a Föld mágnesességére vezethető vissza. A vonalak kereszteződése hasonlóak az emberi test akupunktúrás pontjaihoz. Magyarországon hatvan ilyen spirituálisan hívogató, különleges helyszín található, amelyeket a gyógyulás reményében keresnek fel az emberek. Aki nem hisz benne, fogja a hátizsákját, s tegyen egy próbát! Talán még meglepetés is érheti. A teljesség igénye nélkül ajánljuk ezeket, jövő héten kitérünk a külföldön találhatóakra is.

Attila-domb

A Tápiószentmárton melletti Kincsem Lovasparkban emelkedő domb nem csak az itt talált őskori lelet, az aranyszarvas miatt vált híressé, hanem a mágneses erőterek és gyógyító sugárzások miatt is. Sok utazó érzékel ide érve enyhe bizsergést, finoman csipkedő, áramütésszerű érzést, a végtagokat elárasztó melegséget, illetve vannak, akik szédülésről és az egész testet feltöltő és uraló erő kézzelfoghatóvá válásáról számolnak be. Sokak szerint aktív energiaáramlások színtere, mely segít az idelátogatóknak a testi és lelki egyensúly harmonizálásában, illetve az utóbbi hiányából fakadó tünetek enyhítésében.

Zengő csúcs

A helyi néphagyomány és az ezzel egybecsengő radioesztéta mérések eredményei egyaránt arról tanúskodnak, hogy a Mecsek-hegység legmagasabb pontja, a Zengő csúcs is a Föld rendkívüli erejű energiakibocsátású pontjainak egyike.

Máriagyüd

Magyarország legősibb kegyhelye, ahol az első Mária-jelenések a források szerint 1687-hez kötődnek. Egy Tamás nevű helybéli szőlőgazdának, majd a siklósi ispánnak, Mátyásnak jelent itt meg a Szűzanya. Később azonban további jelenéseket is feljegyeztek. A templom környékének gyógyító hatást is tulajdonítanak. Az 1738-as pestisjárvány elől Siklós lakói ide gyűltek, ezután pedig a járványnak csodával határos módon vége szakadt. Ennek állít emléket a templomhoz keleti irányból csatlakozó Szent Mihály-kápolna, melynek jobb oldalába beépítve a hagyomány szerint az eredeti, még a bencések által épített kápolna maradványa is látható. Az 1700-as években összesen 302 csodás gyógyulást jegyeztek fel, a gyógyultak 106 mankót hagytak itt, és a templom szentélyének falát is hálatáblák borítják. A gyógyulásoknak köszönhetően a templom 1805-től hivatalosan is kegyhelynek számít, látogatóinak számát évi ötszázezerre becsülik.

Bükkszentkereszt

Mária-jelenéséről híres, és gyógyító köveivel várja a spiritualitásra, szépségre fogékony kirándulókat. Bükkszentkeresztre ezrével érkeznek a látogatók, hogy eljussanak a kőzettani és ásványi szempontból egyedi területre, melynek kövei különleges energiát sugároznak. Boldogasszony kövéhez egy monda is tartozik, amely szerint a követ maga Szűz Mária ruházta fel gyógyító energiával, amikor azon megpihent.

Hegyestű-hegy

A Káli-medencében található hegyet hazánk egyik legkülönlegesebb, energiákat áramoltató területének tartják. A különös megjelenéséről is híres hegyet és környékét fokozottan védett területként őrzik, ami tovább fokozza a hely végtelen nyugalmát és érintetlen tisztaságát. Nemcsak mint kirándulóhely nyújt felhőtlen kikapcsolódást és testi-lelki feltöltődést, de erős kisugárzása és különleges energiaharmonizáló ereje miatt évszázadok óta a gyógyulni, erősödni vágyó utazók zarándokhelyének számít.

Dobogókő

A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján álló Ferenczy-szikláról úgy tartják, hogy bolygónk gyógyító erővel bíró szívcsakrája, ami miatt a föld ezen a helyen nagyon erős energiát bocsát ki magából. Ennek hatásáról az idelátogatók egyfajta sajátos érzetként számolnak be, mely olyan, mintha életerővel töltődnének fel, és egyfajta belső nyugalom áradna szét testükben, sőt, egyesek szerint a sziklát átölelve a Föld szívverését is meg lehet hallani.