Jump to content

A legszebb szerelmes ajándék

2014. 02. 19. 14:51

Egy ötezer felnőttel végzett kutatás szerint a nők egyáltalán nem drága ajándékokra vágynak Valentin-napkor, sőt, a férfiakhoz hasonlóan a legtöbbjük egy reggeli búcsúpuszinak örül a legjobban.

Az AXA által megkérdezett hölgyek csupán 34%-a állította, hogy fehérneműt szeretne kapni szerelmétől, 65%-ukat viszont egy csokor virág messze boldogabbá teszi. A felmérésből viszont az is kiderült, hogy öt nőből egy még soha életében nem kapott virágot párjától. A nők listáján második helyen a spontán szerelmi vallomás szerepelt, míg a férfiak 84%-ánál egy éttermi vacsora, 73%-ánál pedig egy kifejezetten neki készített étel szerepelt. Arra is fény derült, hogy tíz pasiból egy csak azért vesz valentin-napi ajándékot, mert úgy érzi, ezt várják el tőle. De mind a férfiak, mind a nők egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy számukra a reggeli búcsúcsók jelenti a legtöbbet.

Donna Dawson pszichológus szerint a statisztikákből az derül ki, hogy a dolgok, amik egy kapcsolatban komoly értékkel bírnak, azok nem pénzért vásárolhatók meg. Ezért ne drága holmikkal próbáljuk lenyűgözni szerelmünket, hanem apró, kedves gesztusokkal. A nőknek természetükből fakadóan fontosak a kapcsolatok és a kommunikáció, ezért érinti meg mélyen őket egy spontán szerelmi vallomás. A férfiak azonban jobban szeretik a szavaknál a tetteket, ezért egy vacsorával, amit külön nekik készítettünk el, azt üzenhetjük hogy szeretjük őket és gondoskodunk róluk. Bár vannak nyilvánvaló különbségek a férfiak és a nők között, egy dologban viszont ugyanolyanok: minkettőnek szüksége van nap, mint nap ezekre az apró, figyelmes gesztusokra. Nem csak Valentin napján.

Forrás: Daily Mail