Jump to content

Feltöltődés extra módon. 5+1 spirituális hely országon innen és túl

2024. 07. 21. 19:00

A nyaralás nemcsak arról szól, hogy ne otthon legyünk, hanem arról is kell, hogy feltöltődjünk. Vannak olyan helyek, amelyek pusztán energiájukkal többet adnak, mint mások.

Európában és Magyarországon számos spirituális úti cél van, amelyek történelmi és kulturális jelentőségük miatt különlegesek. Íme öt spirituális úti cél, amely a határon belül és kívül van.

Santiago de Compostela, Spanyolország

A világ egyik legjelentősebb zarándokhelye, ahol Szent Jakab apostol sírja található és évszázadok óta felkeresik a zarándokok. Egy hely, ahol a történelem és a spiritualizmus összefonódik.

Lourdes, Franciaország

A Mária-jelenések helyszíne, ahol Bernadette Soubirous 1858-ban látomásokat látott. Azóta Lourdes a katolikus zarándokok egyik legfontosabb célpontja, ahol évente több millió ember keresi a gyógyulást és lelki megújulást. A jelenés helyén ugyanis számos megmagyarázhatatlan gyógyulás történt, így nem csoda, hogy sokakat vonz.

Fatima, Portugália

Ugyancsak Szűz Mária-jelenések helyszíne, ahol a Szűzanya először három gyermeknek jelent meg és ezen kívül még öt jelenés volt 1917-ben. Az azóta jelentős zarándokhely mellett a Szentháromság-bazilika és a Jelenések Kápolnája is vonzza az odaérkezőket.

Athos-hegy, Görögország

Az ortodox kereszténység egyik legszentebb helye, amelyet Szent-hegynek is neveznek és ahol számos kolostor található. A férfiak számára látogatható hegyet sokan keresik fel spirituális elmélyülés és meditáció céljából.

Pannonhalma

Az 1000 éves bencés apátság és a hozzá tartozó spirituális központ az UNESCO Világörökség részét képezi. Az apátság gazdag történelmi és vallási örökséggel rendelkezik. Szinte a levegő is átitatott spiritualizmussal, energiával.

Mátraverebély-Szentkút

Magyarország egyik legismertebb zarándokhelye, itt található a híres Mária-kegyhely is, ahol a Szűzanya megjelent. A forráshoz és a templomhoz évente több ezer zarándok érkezik.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)