Jump to content

Figyelmedbe ajánlunk 5 erdélyi célt, amelyet nyáron érdemes lenne bevenni

2024. 06. 26. 19:00

A szomszédos Románia, az egykori nagy Magyarországhoz tartozó Erdély tele van szépséggel. Ha idén csak a közelben tervezel nyaralni, akkor ezek az úti célok tökéletesek lehetnek.

Lehet, hogy nem bakancslistás helyek azok, amelyeket most megemlítünk, ám ha számít a távolság és a pénz is, hogy mennyit költesz ez utazásra, akkor érdemes ezeket a lehetőségeket megfontolnod.

Erdély kétségtelenül Románia egyik legvarázslatosabb régiója, amely tele van lenyűgöző természeti és történelmi látnivalókkal.

Brassó: A romániai hetedik legnépesebb város nemcsak a régi épületeinek, tereinek köszönheti báját, hanem annak is, amilyen környezet körbeveszi. A magasodó hegyek csak növelik az esztétikai élményt. Ha már Brassóban jársz, a város szívében található Fekete Templomot ne hagyd ki. A gótikus építmény Erdély egyik legfontosabb középkori műemléke, és történelme mellett a harangja is híres.

Drakula kastély: A Bran kastélyt tartják Vlad Tepes, vagyis Drakula lakhelyének, azonban arra nincs bizonyíték. Mindenesetre igazi turistacsalogató látványosság, amely megéri a látogatást.

Szent Anna-tó: A Hargita megyében található vulkanikus krátertó egyedülálló természeti jelenség. Nagyszerűsége tiszta vízében és festői környezetében rejlik, nem csoda, hogy vonzza a látogatókat. A tó környéke kiváló hely a pihenésre és igazán intenzíven kapcsolódhatsz a természethez.

Tordai-hasadék: A páratlan szépségű szurdokvölgy csupa szépséget rejt, amely a természet szerelmeseinek és a túrázóknak egyaránt kedvez. Az itt található sziklák, barlangok és a folyó által formált táj lenyűgöző látványt nyújtanak. A harapnivaló friss levegő és a látvány jó időre feltöltheti a lemerült elemeket.

Torockó: Az egykori bányászváros a Székelykő hármas csúcsa alatt húzódik meg. Ha vágysz az autentikus környezetre és szívesen megválnál kis időre a modern technikai eszközöktől, akkor igazán jól fogod érezni magad. A táj magával ragadó és a helyiek nagyon kedves emberek.

Korond: A város híres fazekasságáról és népművészetéről, amely az erdélyi kulturális örökség szerves része. A faluban tett látogatás során megismerkedhetsz a hagyományos kézműves technikákkal és a helyi mesterek munkáival.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)