Jump to content

Nyáron nyaralni? Olyat mindenki tud, de te csinálhatod másképp

2023. 08. 20. 19:00

Sokan vannak, akik a nyaralást augusztus közepére, végére időzítették és most élvezik a pihenést. Egyesek pedig szeptemberre időzítik a nyaralást.

Ősszel nyaralni? Nem fér össze a két szó egymás mellett, úgy gondolod? Pedig számos előnnyel járhat, ha a főszezont figyelmen kívül hagyva korábban vagy később utazunk. Azt is megmondjuk, hogy miért:

 

Más klíma

Ha főszezonon kívül látogatunk meg kiszemelt helyeket, akkor arra is számíthatunk, hogy kellemesebb időjárással találkozunk. Vagyis még meleg van, fürdőhelyen a fürdőzést sem kell mellőzni, így a szabadban végzett tevékenységek is sokkal nagyobb élvezetet jelentenek.

Elmélyülés és kisebb tömeg

A főszezonon túl is találkozhatunk turistákkal, de számuk jelentősen lecsökken és kényelmesebb mindenhol, amit már az utazás során, de az elszállásolásnál is megtapasztalhatunk. A turisztikai látványosságok felkeresése is sokkal ideálisabb ősszel, hiszen nem kell tülekedni azért, hogy valamit lássunk és így jóval nagyobb élményt nyújthatnak.

Természeti szépség

Ugyanakkor a közvetlen környezetünket is jobban élvezhetjük és a szeptemberi táj egészen más arcát mutathatja.

Árkülönbség

Nem mellékesen mellékszezonokban az árak is jóval kedvezőbbek, amelyeket akár az utazás, akár a szállásfoglalásban is megtapasztalhatunk. Akinek ideje engedi, próbálja meg őszre tolni a nyaralását egyszer.

 

Hangulat

Nyáron is sokféle programba futhat bele a turista, de ez nem azt jelenti, hogy ősszel már semmit sem lehet látni és unalmassá válik minden, hiszen sok helyen ősszel is kiváló eseményeknek lehetünk részesei.

Gasztronómiai élmények

Nyáron természetesen ugyanúgy hozzátartozhat a finom ételek fogyasztása a nyaraláshoz, de erről ősszel sem kell lemondani. Sőt az idény gyümölcsök és zöldségek megjelenésével akár újdonságokat is felfedezhetünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)