Jump to content

Utazz, hogy aludhass!

2023. 07. 30. 19:00

Főleg a nyár az utazások ideje, bár akinek pénze, ideje és lehetősége van, az az év bármelyik szakában szívesen fedez fel új helyeket. Akár alvásra is.

Az új helyek felfedezése, az utazás megtervezése, megvalósítása életre szóló élményeket adhatnak. Szükségünk van az aktív vagy akár a passzív pihenésre is. Fel kell töltődnünk ahhoz, hogy aztán a hétköznapjainkban megálljuk a helyünket.

Az alvás fontos tevékenységünk. A test regenerálása mellett ráadásul mindenhol jobban teljesítünk, ha kipihentek vagyunk. Manapság még a turizmus is támogatja a pihenést az alvást és egy olyan kifejezés is megjelent, mint az úgynevezett alvásturizmus. A passzív pihenésnek ez egy olyan módja, amelyért utazni kell.

Miért utazzon valaki azért, hogy aludhasson?

Érezted már magad annyira kimerültnek, fáradtnak, hogy mégsem tudtál aludni? Ennek az állapotnak a tartóssága teljesen kikészítheti az embert, amely kihathat a mindennapjaira, de az egészségére legalább annyira. Talán már te is tapasztaltál olyan a nyaralásaid során, hogy egy új helyre érve, az ottani klíma, hangulat miatt sokkal jobban pihentél. Nos, az alvásturizmus erre játszik rá. Miért van rá szükség?

Túlságosan túlhajszoltak az emberek. A stressz annyira az életünk része, hogy nekünk kell ahhoz igazodni, hiszen minden forrást nem tudunk kiiktatni az életünkből. Ezért lehet jó lehetőség egy olyan helyet felkeresni, elutazni oda, ahol a feltételek is adottak a jó pihenéshez.

Ha elhagyhatjuk legalább egy kis időre a stresszt és a feszültséget, akkor javulhat az alvás minősége. Amikor elutazunk nyaralni, pihenni, akkor a semmittevést is választhatjuk programnak és ebbe az alvás is beletartozhat. Van, aki ezt el sem tudja képzelni, ám a teljes kimerültség szélén a szervezet vészjelzéseket küld. Ha valaki ezt felismeri és nyaralás során is azt tapasztalja, hogy húzza az ágy, érdemes megadni azt. Végre lehetőség adódik a regenerálódásra és feltöltődésre.

Ma már számos wellness-hotel kínálja annak lehetőségét, hogy szolgáltatásaival, vendéglátásával kimaxolják a pihenés fogalmát. A fürdőzés, úszás, különféle masszázsok, szauna mind-mind hozzájárul a pihentetőbb alváshoz, a stressz minimalizálásához.

Ha a nyaralás ideje alatt van lehetőség jókat aludni, azzal az egészségünk megőrzését segítjük. Sőt, akár a már jelentkező alvásproblémák kellemetlen tüneteit is enyhíteni lehet.

Nemcsak azok gondolhatják úgy, hogy nyaralásuk alatt sokat fognak aludni, akinek otthon stresszes az életük és alvási problémákkal küzdenek. A kiegyensúlyozott élet egyik fontos alapköve a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)