Jump to content

Utazz kényelmesen, pakolj okosan!

2023. 02. 03. 19:00

Habár az utazáshoz nem szükséges a nyarat megvárni, a több napos elutazásokat a legtöbben nyárra időzítjük. Nálatok is rémálom a bepakolás?

Mindenki ismer olyan személyt, aki az 1-2 napos kirándulásra is bepakolja a fél ruhatárát és külön konvojra lenne szükség ahhoz, hogy igazán nyugodt és boldog legyen amiatt, hogy minden „szükséges” nála van.

A túl sok poggyász akkor is nyűg és kín, ha a saját autónkkal indulunk el, de ha tömegközlekedési eszközt választunk ehhez – mindegy, hogy síneken, utakon vagy levegőben jár -, az már kellemetlen lehet rajtunk kívül a velünk utazóknak is. Repülős utazás során amúgy is megszabottak a bőröndméretek, amelyeket poggyászként az utastérbe fel lehet vinni. Komoly felárakkal persze megoldható, hogy több mindent magunkkal vihessünk. Mindenesetre akkor is érdemes átgondolni, hogy mi kerül a bőröndbe, mert felesleges valamit csak azért megutaztatni, hogy aztán érintetlenül haza is vigyük.

Főleg a ruhaneműk kiválasztása okoz gondot. Mármint a nők körében, mert a férfiak ezt nagyon egyszerűen meg tudják oldani, akár egy szatyorban elférhet az, amire nekik szükségük van. Ugyanakkor egy nő, aki még anya is és magán kívül még több családtagról is gondoskodik, biztosan a saját fejével fog gondolkodni, ha pakolásról van szó. Éppen ezért úgy érdemes pakolni, hogy minden tagra egy-egy bőröndöt számolunk. Gondoljuk át, hogy mikor utazunk és hová. Az internet segítségével könnyen megtudakolható, hogy az adott időszakban milyen időjárásra, hőmérsékletre kell számítani és ennek megfelelően történjen a poggyászok összekészítése.

Minél nagyobb egy ruhanemű, értelemszerűen annál nagyobb helyet is foglal. Gondoljuk át, hogy milyen pulóvereket, dzsekiket, kabátokat rakunk oda, ha egyáltalán kell.

Sokak számára a hálóruhát egy póló jelenti, így azok számára az sem okoz nehézséget, hogy egy utazás során is így történjen. Ha azonban otthon pizsamába öltözünk, egy több napos utazás esetén érdemes azt olyan pólóra váltani, amit amúgy is vinnénk magunkkal.

Amennyiben a szállásunk szállodában lesz, így tusfürdőre, samponra bizonyára nem lesz szükség. Mint ahogy otthon hagyható a törölköző is és akár még köntöst is kapunk. Érdemes utána érdeklődi, habár már alapszolgáltatás, hogy a szállodai szoba fürdőjében hajszárító is van, így ezt is felesleges cipelni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)