Jump to content

Amit ne hagyj ki a nyáron…

2022. 06. 03. 19:00

Itt a nyár, mármint ami az időjárást illeti. Már van, hogy kimondottan a hűvöst keressük. Mégis a legtöbben szeretjük ezt az időszakot, mert olyan sok mindent ad és annyi lehetőséget tartogat.

A gyerekek számára néhány héten belül megkezdődik a (nem elég) hosszú nyári szünet, míg a felnőttek ugyanúgy dolgoznak és csak a nyári szabadságolást, valamint a hétvégéket élvezhetik ki.

Nem kérdés, hogy a nyaralásokat (naná, hisz nevében is ehhez az évszakhoz kötődik) így időzítjük, de nemcsak a nyaralás okozhat örömöt ebben az időszakban. Annyi mindent lehet csinálni:

Nyári kerti partik

Lehet az szalonnasütés, grillezés, bármi. A társaság a lényeg és különösebb alkalom sem szükséges ahhoz, hogy a család, a barátok összegyűljenek és jól érezzék magukat.

 

Pancsolás

Medence sem szükséges ahhoz, hogy pancsolhassanak a gyerekek és még a felnőttek is beszállhatnak. Elég egy lavór, egy babakád, slag, vízipisztoly ahhoz, hogy mindenki vizes legyen. A pancsolás a gyerekek nagy kedvence. Azon túl, hogy remek szórakozás, még hűsít is.

Piknik a szabadban

Hogy teljesen környezettudatossá váljon a piknik, a kiszemelt területet érdemes kerékpárral megközelíteni. A mozgás jót tesz, miközben remek kikapcsolódást ígér a napon való sütkérezés, a szabadban elfogyasztott ételek is egészen más ízűek.

Fesztiválozás

Már a koronavírus miatti korlátozás sem állhatja az utunkat. Használjunk ki minden, számunkra vonzó lehetőséget. A szabadtéri koncertek hangulata semmihez sem hasonlítható.

Sátrazz!

A vadon felfedezése akkor lehetséges, ha jelen vagyunk benne. Ehhez ki kell mozdulnunk a négy fal közül. De még csak a kerten kívülre sem kell menni, akár ott is felállízhatjuk a sátrat. A gyerekek számára nagy élményt nyújt a kint töltött éjszaka.

Tekerj!

Keressetek fel a közeletekben olyan területet, látványosságot, amelyet már rég láttatok annak ellenére, hogy nincs is nagyon messze. Mutassátok meg a gyermekeiteknek, hogy milyen szépségek vannak a közeletekben.

Ottalvós buli

Ugyan nemcsak nyáron lehet ottalvós bulit rendezni a gyerekeknek, de mégis nyáron sokkal nagyobb a varázsa. Ha vannak igazán jó barátai a csemetéknek, akkor hívjatok el néhányat és jó szórakozást!

 

 

 

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)