Jump to content

Tavaszi fotózási ötletekkel jövünk

2022. 05. 12. 19:00

A tavasz nemcsak a lelkünket tölti fel, de sokkal több lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, a mozgásra, sőt még a fotózkodásra is.

Habár egy fénykép éppen csak a pillanatnyi állapotunkat örökíti meg, jó dolog visszalátni családtagjainkat, számunkra fontos embereket és magunkat is. A tavaszi természet pedig sok lehetőséget rejt.

Amíg korábban külön technikára volt szükség, hogy fényképeket készítsünk, ma már a telefont erre a célra is nagyszerűen lehet alkalmazni. Úgyhogy nincs más hátra, mint irány a természet és készüljenek a jobbnál jobb fotók.

 

Használd, amit a természet kínál

Virágba borult a környezetünk, így most érdemes a bokrok, virágos kertek adottságait kihasználni. Bújj be az orgonabokorba és kukucskálj ki. Guggolj a virágok mellé. Virágos réten jársz? Feküdj a virágok közé.

Ha nem vagy rest, korán is kelhetsz, mert a még párás növények egészen mást adnak vissza a képeken. A növények levelei között kikandikáló fényjáték más megvilágításba helyezi a természetet is.

A köd, a pára különös fényjátékot tárhat eléd. Használd a makrofotózás előnyeit. Fedezd fel a környezet anyagait. Csodálkozz rá saját alkotásaid révén.

Nemcsak növények jelenthetik a fotóink alapját. A kertben feltűnő madarak, kétéltűek, rovarok és a vadvilág teremtményei kiváló lehetőséget biztosítanak a kattogásra.

A szél mostanában igencsak jellemző. A meglibbenő növények, levelek, a te hajad is remek képeket eredményezhet.

Ugyanígy játszhatsz a felhőkkel. Várd ki, hogy gyülekezzenek a különféle formájú és minőségű felhők. Egészen drámai fotók készíthetők olyan környezetről is, amely számodra teljesen megszokott.

Tavasszal a napfény is jóval több, így ne tékozold el! Ilyenkor jobban érvényesülnek az egész alakos fotók. Válassz ki egy szép hátteret, pózolj! Próbálgathattok különböző megoldást. Az alakod éles, de a háttér kissé elmosódott, azaz te kerülsz a fotó fókuszába.

Ha oldalról érkezik a fény, az téged is máshogy mutat a fotókon. Játssz ezzel is.

Habár a tavasz kellően megajándékoz színekkel, ugyanakkor miért ne készíthetnél fekete-fehér fotókat is? Sajátos módon örökítheted meg ebben a formában az adott tájat, sőt magadat is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)