Jump to content

Hová utazz? Megmondjuk!

2022. 02. 05. 19:00

Ebben a koronavírusos időszakban ki vagyunk éhezve a szabadságra. A korlátozásokat már nagyon unjuk. Miért ne tűzhetnénk ki úti célokat magunknak?

Még csak február van, de tervezni, álmodozni bármikor szabad. Sőt kell is, ráadásul ingyen van. Ha már a nyaraláson jár az eszed és szeretnél új tájakat felfedezni, akkor adunk némi segítséget, hogy hová is indulj el.

Hegyvidék vonz vagy a tengerpart, netalán az új kultúrák megismerésének vágya hajt?

Omán

Ha odavagy a mesékért, akkor az Ezeregyéjszaka is ismerősen cseng. Habár a luxusról, csillogásról híres szomszédok (Dubai, Abu Dhabi) elfojthatják más csillogását, talán Omán is jó úti cél lehet. Ománban nincs jelen az a modernizáció, mint a szomszédságban, mégis az az érzés fog el, hogy a modern világ találkozik a jelen korral. Maszkat Omán fővárosa, ahol retinánkba éghet a város hófehér épületeinek látványa, a kupolákkal fedett háztetők, ugyanakkor a modern nyomok is fellelhetők. Tudtad, hogy Ománban magas, hóval fedett hegycsúcsok és fjordok is vannak a sivatag mellett?

Egyiptom

Kit ne vonzana a múmiák világa? A több ezeréves egyiptomi kultúra a tankönyvek részét képezi. A történelmi vonatkozás mellett azonban számos földrajzi szépség is magával ragadhatja az ide látogatókat. Választhatunk a Földközi- vagy a Vörös-tenger látványa között. A napsütés szinte egész évben garantált, így a pancsolás, napfürdőzés, búvárkodás a történelmi vonatkozású helyek felkeresése mellett kötelező program.

Norvégia

Ha hidegebb vidéket szeretnél meghódítani, akkor Norvégia kiváló úti cél lehet. A csodálatos hegyek, gleccserek, fjordok szépsége, az északi fény látványa is elvarázsol, vagyis a természetjárást kedvelők igazi paradicsomban érezhetik magukat. Gyönyörű, tiszta és lakható városok vonzzák a látogatókat.

Szlovénia

Ha a közelség is számít, akkor ne menj túl Szlovénián. Kevésbé ismert és kedvelt úti cél, pedig valójában megbabonázhat. Az alpesi táj mellett tengerparttal is büszkélkedik, így természeti kincsei sokszínűek. Ezt a szépséget egyretöbben fedezik fel, kis városai pedig egyre látogatottabbak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)