Jump to content

Készülj, hogy az idegbaj elkerüljön

2021. 08. 10. 19:00

Az utazás, főleg, ha az nyaralási, családlátogatási céllal történik, általában felvillanyoz minket. Az utazással azonban munka is jár, akár szervezés, akár pakolás terén.

Ez utóbbi, vagyis a pakolás mindig macerás. Különösen akkor igaz ez, ha már nem csak magunkra, hanem másokra is gondolni kell. Különös figyelmet élveznek ilyenkor gyermekeink. Egy átlagos családdal számolva is azt jelenti, hogy személyenként legalább egy bőröndöt, hátizsákot vagy sporttáskát jelent, amelyekbe a ruhák kerülnek, de akkor még nem beszéltünk a cipőkről, tisztálkodási eszközökről, játékokról és még lehetne folytatni a sort. Egészen máshogy pakolászunk akkor, ha csak magunkra kell gondolni és magunkról kell gondoskodni. Természetesen függ, hogy mennyi időt töltünk az otthonunktól távol és az is, hogy hová megyünk. Néhány napos távollét során egy nappal több öltözetet számolunk általában és bármilyen hőség is vár ránk úti célunk helyszínén, vastagabb és hosszú ruházattal is érdemes számolni.

Más időszámítás kezdődik már akkor is, amikor nemcsak magunknak kell pakolni, hanem a párunk bőröndjét is mi töltjük meg, és még nagyobb kihívás az, hogy ne vigyük magunkkal a fél otthont, ha a gyerkőceink számára is igyekszünk a legjobban összekészíteni a távolléthez szükséges ruhákat, eszközöket.

Egy nyaralás nem ér váratlanul. Akár már hónapokkal korábban megszervezzük az igazi családi nyaralást, így javasolt, hogy ne hagyjuk a pakolást az utolsó pillanatra. A ruhák közül néhányat már egy-két héttel korábban el lehet a táskákba helyezni, hiszen így az tisztán bekerül a táskába és már ahhoz nem nyúlunk hozzá. Érdemes átgondolni, hogy ahová utazunk, ott milyen lehetőségek vannak. Ha a fürdésé a főszerep, akkor annak megfelelően gondoskodjunk megfelelő darabokról.  A fürdőruhákból fejenként két darabbal nem árt számolni. Bármilyen kedvelt fürdőterületet is keresünk fel, egy városnézés, az érdekességek felkutatása ugyancsak cél lehet. Így viszont bizonyára más lábbeli is szükséges a papucson kívül.

Ma már nagyon könnyű tájékozódni arról, hogy milyen lehetőségek vannak azon a helyen, ahol nyaralunk. Mindegy, hogy külföldi vagy belföldi utazásra indulunk, érdemes tájékozódni a lehetőségekről, a látnivalókról és be lehet tervezni túrákat, kirándulásokat is, hogy minél több mindent láthassunk.

Ha hetekkel korábban nem is tudjuk előkészíteni a bőröndöket, de néhány nappal korábban érdemes különválogatni azokat a ruhadarabokat, amelyeket mindenképp vinni szeretnénk. Ha tiszták, már kerülhetnek is a bőröndbe, de ha még mosást igényel, akkor így az is belefér. Még a száradásra és a vasalásra is bőven jut idő.

Gyerekek nélkül és gyerekekkel utazni egészen más jellegű élményt jelent, éppen ezért egészen máshogy készülünk, ha gyerkőcökkel megünk. Hiába előrelátó a szülő és több ruhát pakol a kelleténél, azért vannak meglepő és előre nem számolt pillanatok. Egy mosószappan, vagy kis flakon mosószer nem árt, ha van nálunk. A fogyóban lévő tiszta ruhákat pótolni lehet, ha a bekoszolódott darabokat a nyaralás helyszínén ki tudjuk mosni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)