Jump to content

Némó Kertje a víz alatt

2021. 07. 09. 19:00

Boldog lehet az, akinek kis kertje kiszolgálja a családot. Habár munka van a kert gondozásával, ha azt szeretnénk, hogy a növények virágozzanak vagy termésükkel gazdagítsák konyhánkat.

Sokat kell dolgoznunk a kertben annak érdekében, hogy az ne átláthatatlan dzsungel legyen, hanem jól termő, virágos kis oázis. Nagyon sokféle elképzelés és megoldás létezik arra nézve, hogy ki hogyan valósítja meg a kertjének elrendezését. Sok esetben egy terasz is tartozik a kerthez, amely tekinthető úgy, mint egy kültéri nappali, amely a tavaszi, nyári és őszi időszakban sokszor kínál helyet a családnak, de még a vendégeknek is.

Létezik azonban egy egészen elképesztő elgondolás a kertet tekintve. Olaszországban tervelték ki és valósították meg azt a különlegességet, amely a világon egyedüli megoldás. Az olasz tengerpart közelében ugyanis egy víz alatti kertet alakítottak ki.

Jól olvasod, kert a víz alatt. A tervet az Ocean Reef Group ötlötte ki és valósította meg már 2012-ben. Ez a vízfelszín alatti kert arra ad lehetőséget, hogy benne zöldségek és gyümölcsök teremjenek. Stílusosan a Némó Kertje nevet kapta a projekt. A kertet úgy kell elképzelni, mint egy burát. Az üvegbura alatt teremnek a különféle növények. Köztük van a cukkíni, paradicsom, borsó, eper, különféle gombák, aloé vera. A víz alatti kert projektje kéz a kézben jár az ökoturizmussal, a természetvédelemmel és a növénytermesztés mellett elhivatottak a hal és hínár tenyésztésében is, az elgondolást és az ott folyó munkát azonban 2019-ben a felszámolás veszélye fenyegette. A világjárvány még a víz alá is bekúszott és hónapokon át magára kellett hagyni Némó Kertjét. A természet ereje segítette a növények túlélését, és attól függetlenül, hogy az amúgy ott dolgozó szakemberek nem tudták gondozni a növényeket, Némó Kertje túlélte.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=i49Grb9ageY)