Jump to content

Éld át az úszó étkeztetés luxusát!

2021. 07. 02. 19:00

Itt a nyár, amely sokak számára jelenti a szabadságolás és a nyaralás idejét is. A legkeresettebb helyek közé tartoznak a vizes élményeket is nyújtó üdülőhelyek.

Vannak, akik épp a nyaralásukat töltik valamilyen kellemes helyen. A víz közelség nem feltétele a jó nyaralásnak, de az biztos, hogy a kánikulában jól eső érzés megmártózni a hűsítő vízben. Vannak azonban olyan szállodák, ahol a megszokott vendéglátás helyett valami újjal kínálkoznak. Mára már egyre ismertebb az úgynevezett úszó étkeztetés.

 

Exkluzív és nagyszerű

A nívósabb vendéglátó és szállásadó helyeken nagy hangsúlyt fektetnek az étkeztetésre is, de ennek kivitelezése és minősége sokféle lehet. Azonban a tálalás is lehet extrém. Vagyis eddig annak számított, de a koronavírus-járvány már nemcsak külföldön, hanem a hazai szállodákban is megteremtette az úszó reggeli hagyományát. Az ételek felszolgálása nem a zsúrkocsin és nem is az ágyon történik meg, hanem a medencében vagy a pezsgőfürdőben.

Ez azt jelenti, hogy vízhatlan kosarakba helyezik a fogyasztható ételeket és a vízre úsztatják azt. Ez a lehetőség nemcsak nagyon látványos és exkluzív megjelenést kölcsönöz, de a járvány idején arra adott lehetőséget, hogy a vendégek egymástól függetlenül, minden érintkezés nélkül élvezni tudják a reggelit.

Mindenképp meg kell említeni, hogy az ilyenfajta kényeztetést a vendégek nagyon élvezik, és úgy érzik, hogy valami különlegesben részesültek. Természetesen sok fotó kerül fel a közösségi oldalakra az ilyen fogásokról, amelyek viszik az adott szálloda hírnevét, és a vendéglátóhelyek is jól tudják érvényesíteni magukat az úszó reggeliről készített fotókkal.

Amire érdemes felkészülni az úszó étkeztetéskor, hogy csak semmi hirtelen mozdulat. Érdemes a folyékony összetevőket elfogyasztani, mielőtt egy kisebb hullám ráborítaná a szilárd alapanyagokra a teát, a kávét, vagy a frissen facsart gyümölcsleveket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com, pexels.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=DthkvA4y_n8)