Jump to content

Hegyek között feszül a világ leghosszabb fűggőhídja

2021. 05. 06. 19:00

Szereted a rettegést? Szívesen nézel horrorfilmet? A rettegés egy egészen más fajtáját élhetjük meg Portugáliában.

Más és más jelentheti mindenki számára a félelem. Van, aki egyes állatfajoktól retteg. A kígyó, a pók, a béka, az egér is jelenthet valaki számára olyan riasztó látványt, hogy még a víz is kiveri. Mások a bezártságtól vagy a magasságtól tartanak.

 

Víz feletti út

Aki tart a magasságtól, talán még annak a gondolata is rémületbe hozza, hogy nagy magasságban egy függőhídon sétáljon. Pedig Portugáliában elkészült a világ leghosszabb olyan függőhídja, amely 175 méterrel a talaj felett, hegyek között van kifeszítve. A híd építése 2 éves munkát követelt meg. Ennyi idő volt szükséges ahhoz, hogy az 516 méter hosszúságú híd elkészüljön.

A Portugália északi részén, a festői hegyek között kifeszülő hídon csak gyalogosan lehet közlekedni, így bizonyára sok turista fogja felkeresni ezt a látványosságot. Aki vágyik az utazásra, szeretne némi adrenalinhoz jutni, biztos megoldást jelent a világ leghosszabb függőhídja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | Videó: https://www.youtube.com/watch?v=y-qi9xhTDJQ&t=2s)