Jump to content

Korallból betű, betűkből köszönet

2020. 11. 02. 17:00

A koronavírus-járvány idején más a második hullámot élve ismét a korlátozások fenyegetőzésével találjuk magunkat szemben. Az utazás ismét kevésbé opció.

Egyre több ország vezet be újabb és talán még drasztikusabb megszorításokat annak érdekében, hogy a vírus terjedését megakadályozzák. Hazánkban is kötelező a maszkviselés a közösségi terekben és egyre inkább ki lesz terjesztve. Magyarországot is elérte az újabb hullám.

Ezt talán mindenki tudja, hiszen ettől hangos a sajtó, a média. A megelőzés érdekében tett óvintézkedések csak az egyik oldal. A másik oldalon vannak azokaz egészségügyben dolgozók, akik naponta találkoznak a Covid-betegekkel. Az egészségügyi dolgozók mindenképp a járványidőszak hősei. Ez nem kétséges.

Sokan igyekeznek kifejezni hálájukat azoknak, akik akár naponta teszik ki magukat a vírusnak, a veszélynek, és mégis csak az az egy vezérlő őket, hogy másoknak segítsenek. Az ablakokba kihelyezett piros szív világszerte egységes köszönetnyilvánítássá vált.

A turizmusnak nem tett jót a járvány, de mindenkor az emberi életet kell elsődleges szempontként figyelembe venni. A Maldív-szigetek közül az egyik privát sziget luxusszállodának ad otthont.

A Boros Resort különleges módon fejezte is köszönetét mindazoknak, akik a koronavírusos betegekkel foglalkoznak. A köszönetüket stílusosan, korallban fejezték ki. Az az igazság, hogy a projekt kivitelezésére volt is idejük, hiszen a bedőlt turizmus végtelennek tűnő szabadidővel látta el a luxusszálloda dolgozóit. Ennek köszönhetően korallokat helyeztek át egyik helyről a másikra, mindezt jól meghatározott rendben tették meg. Az átköltöztetett korallok szavakká álltak össze: Thank You, Heroes, azaz „Köszönöm, hősök”.

Az áthelyezett korallok az élő telep letört darabjai, amelyek már önállóan nem életképesek, és az áttelepítésük után sem kelnek életre, csupán csak légi felvételről látszódó szavakká állnak össze. Azért, mert a korall már nem élő, még nem jelenti azt, hogy az élet nem telepedhet meg ott. Ennek köszönhetően már megjelent ott az élet, egyre jobban virágzik, de még évekre van szükség ahhoz, mire a speciális ökoszisztéma teljesen lefedi a szavakat megadó keretet, amelyet a fenékre helyeztek.

Baros eleve sokat tesz azért, hogy a helyi természetes korallokat megmentse, regenerálja, így a most kialakított szavak is egy új telepet adnak a szigetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)