Jump to content

Ha már nem utazunk idén…

2020. 07. 27. 19:00

Legalább a képzeletünkben mártóztassuk meg lábainkat a tenger hullámaiban. Legalább a lelkünk szárnyalhasson, ha a koronavírus keresztülhúzta nyaralási szándékainkat.

Hogyan utazhatsz úgy, hogy ki sem mozdulsz otthonról? Erre kiváló lehetőséget ad a könyvek olvasása és a filmnézés.

Ha már az idén semerre sem tudsz utazni, akkor szórakoztasd magad. Az olvasás kiváló csendes szórakozás. Csendes, de mozgalmas, mert a képzeletünk szárnyal, miközben olvasunk. Ha pedig idegen tájakra szeretnél eljutni olvasás által, akkor ajánljuk figyelmedbe Cheryl Strayed: Vadon című könyvét. A könyv filmadaptációjának főszereplője Reese Witherspoon. A legtöbben először a könyvet szeretik elolvasni, és utána nézik meg a filmet. Bármelyik utat választod igazi élményben lesz részed. A könyv és a film egy vadont járó, önmagát kereső írónő útjáról szól, aki három hónap alatt nemcsak a természet erejét és szépségét tapasztalta meg, hanem útja során számos megpróbáltatást megélt. Míg fizikailag meggyötörte az írónőt ez a zarándoklat, a lelki tapasztalás felemelte.

Ha már utazás, akkor utazzunk együtt egy olyan elismert szaktekintéllyel, aki bevezet az élővilág minden rejtelmébe. David Attenborough: Utazások a világ túlsó felére című könyvében egzotikus helyszínekre kalauzolja az olvasót, mindeközben számtalan új információval gazdagozhatunk.

A könyvolvasás remek nyári kikapcsolódás, akár napozva, akár ernyő alatt, de a hűs szobába elbújva is kirángat a hétköznapjainkból. Az olvasáson túl a filmek is kiváló szórakozást kínálnak számunkra. Ha Párizsba vágynál, no meg romantikára, akkor irány a kanapé és jöhet az Éjfélkor Párizsban című film. A Woody Allen által rendezett film főszereplői Owen Wilson és Rachel McAdams. A fiatal pár Párizsba látogat üzleti ügyben, de érdekesen alakul a történetük.

A Vicky Christina Barcelona rendezője ugyancsak Woody Allen. A film nemcsak Barcelonába repít el képzeletben és képi világban, hanem romantikát, kalandot is kínál. Két barátnő utazásáról szól, akik találkoznak egy művésszel. Szerelem, romantika, bonyodalom, utazás. Mi kell még?

Mondjuk ízek! Az Ízek, imák, szerelmek című film alapját valós történet képezi. A főszerepében Julia Roberts látható, aki válása után új életre vágyik. Meg is tapasztalja ezt utazgatása során. Nemcsak új kultúrával, ízekkel, de szerelemmel is találkozik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=1Igoys2al1Q, https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=75_tts6GgHc&feature=emb_logo, https://www.youtube.com/watch?v=ARRYvGjFrGc)