Jump to content

Túrázás praktikával

2020. 07. 10. 19:00

Sokak nyaralásába rondított bele a koronavírus. Ez azzal is járhatott, hogy sokan lemondták a külföldi útjaikat. A járvány után azonban leginkább a belföldi utakban gondolkodunk.

Ha a természetjárás vonz, akkor a túrázás, kempingezés kiváló ötlet lehet az egész családnak. Elszakadni a mindennapi tárgyainktól, az otthonunktól, és a természet csendjében, vadonjában tölteni néhány napot, igazi kihívás és élmény.

A sportoláshoz szükséges eszközöket, öltözékeket könnyedén be lehet szerezni az online webáruházakból és a sportboltokból is, ugyanakkor a kempingezés eszközeit is megtalálhatjuk. A sátor és a hálózsák alapberuházás egy több naposra tervezett természetjáráshoz, de lehet még kényelmesebbé is tenni a nyaralásnak ezt a módját.

A túrázás helyszínét vagy a kempinget leginkább autóval közelítjük meg, amelyet meg lehet tömni a túrázáshoz, kempingezéshez szükséges és hasznos eszközökkel. Ilyen lehet egy mobil bőrönd, amely fémvázas, strapabíró, több rekeszes, így nemcsak jól terhelhető, de igencsak praktikus tárolást ígér mindenféle, a természetben való léthez. Az, hogy a természetben élünk néhány napig, nem azt jelenti, hogy muszáj minden ruhánkat gyűrötten elővenni. Erre kiválóan alkalmas lehet az ilyen mobil kisszekrény.

A természetjárást kedvelők az aktív pihenést részesítik előnyben, amely azt jelenti, hogy az adott területet kisebb vagy nagyobb távolságban bejárják. Az erdők adta fák túrabotokat is szolgáltathatnak, de aki nem bízza a véletlenre, az beszerezhet direkt erre kialakított túrabotot. A teleszkópos változat ráadásul az egyéni magassághoz igazítható, így abszolút univerzális választás lehet.

Az, hogy a szabadban táborozunk, nem jelenti azt, hogy minden kényelemről le kell mondani. Egy mobil függőágy kárpótolhat. A kicsi helyet foglaló, de nagy kényelmet biztosító függőágyak között ráadásul található olyan változat is, amelyet nem két fa közé kell kifeszíteni, hanem annak külön tartóállványa van, így bárhol összeszerelhető és élvezhető.

Ha a kempingezés, túrázás során a horgászat sem áll messze tőlünk, akkor természetesen annak kellékeit is magunkkal vihetjük. A kis helyet igénybe vevő mobil horgászfelszerelés jó, ha nálunk van.

Ha pedig vízparti kempingezést tervezünk, akkor talán a kajakot is az autó tetejére rögzíthetünk, hogy más perspektívából is a tájra nézhessünk. A vizes élmény maradandó. Sőt, gondolkodhatunk akár több személyes, felfújható szigetben is, amely a part közelében stégként is funkcionálhat, de kiváló napozáshoz, az arról vízbe ugráláshoz, és még motorcsónak után is köthető.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)