Jump to content

A világ legmagasabban lévő hídja

2020. 06. 16. 19:00

A világ tele van csodákkal, és az ember tesz is azért, hogy a természeti csodákon túl is tudjon valamit biztosítani a turistáknak. Az építészet csodái nemcsak a múlt korokból megmaradtak jelentik, hanem a vadonatújak is.

Hihetetlen érzés olyan helyen járni, amely a történelmi múltba visz vissza. Az egyiptomi piramisok, egyéb ránk maradt építészeti csodákat keresünk fel azért, hogy a tankönyvek valósággá váljanak. De nemcsak a letűnt civilizációk hagyatéka kápráztathat el, hanem az újak is.

Kína legújabb látványosságát 250 méter magasságban élvezhetjük. Az úgynevezett Kristály lényegében egy függőleges felhőkarcoló, amely egy épületegyüttes részét képezi. Raffles Citíy négy felhőkarcolóját összefogó, azon keresztül húzódó üveghídról van szó.

Május végén adták át a Kristályt, amely 1500 négyzetméteren terül el, és bár jóval több látogatót fogadhatna, a koronavírus-járvány ellen tett óvintézkedések érdekében korlátozzák a belépést. A maszk viselése kötelező és belépéskor a látogatók testhőmérsékletét is ellenőrzik.

A Kristály 300 méter hosszan nyújt élményt a turisták számára, amely egy futurisztikus gyorslift segítségével kezdődik. A lift viszi fel az embereket az épület 47. szintjére, ahol a felfedezés vár rájuk. Nemcsak a hihetetlen kilátást lehet élvezni a 250 méteres magasságból, hanem kiállítások is várják a vendégeket.

A Kristály függőleges felhőkarcoló még kevésbé mutatja meg azt, hogy mire képes. Ugyanis a későbbiekben klubokat, irodákat nyitnak majd benne és lesznek éttermek, kávézók, sőt úszómedence is. Amire teljesen elkészül az épület, addigra száznál is több fa fog nőni belsejében.

A Moshe Safdie által tervezett Kristály az eddigi legnagyobb magasságban elkészült híd.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=WL6EpTm0pm4)