Jump to content

Nyaralni mennél?

2020. 05. 22. 19:00

Lemondtuk a külföldi nyaralásként tervezett utakat, szálláshelyeket, mert a koronavírus-járvány miatt így láttuk helyesnek. Vajon lesz lehetőségünk a nyaralásra?

Amennyiben semmiképp sem szeretnénk a nyaralást kihagyni, és még marad is arra szabadságunk, úgy érdemes hazai szálláshelyekben gondolkodni, hogy a magyar turizmust is segítsük. Ha azonban minden vágyunk a külföldi nyaralás, akkor bizony tudnunk kell néhány dolgot.

Amennyiben vágyunk a horvát tengerpartot meglátogatni, úgy azt már megtehetjük, mert a magyarok körében annyira kedvelt Horvátország már megnyitotta határait, de ez nem azt jelenti, hogy bárki beléphet az országba. Ugyanis ezt csak azok tehetik meg, akik Horvátországban ingatlannal vagy hajóval rendelkeznek, valamint igazolni tudják, hogy érvényes foglalásuk van hotelbe, privát szálláshelyre, kempingbe. Az országba való bejutás után is mások a feltételek, hiszen az egészségügyi szabályokat betartva szabad fürdőzni, a tengerparton lenni. Ezt azt jelenti, hogy 100 négyzetméterenként csak 15 ember lehet a vízben és a parton is tartani kell a már megszokott 1,5 méteres távolságot.

Görögország is várja a turistákat, de csak július 1-től nyílik meg a határ az utazók számára. Az az előtti érkezés 14 napos karantént von maga után, annak megszegése pénzbírságot von maga után. A tengerparton és a vízben is tartani kell a távolságot.

Olaszországot nagyon megtépázta a koronavírus. A járvány terjedése már lassul és ettől a héttől beindult az élet is, így már a hotelek, éttermek is várják vendégeiket. Június elejétől már a külföldi schengeni övezetből érkező turisták is beléphetnek Olaszország területére. Ehhez azonban negatív koronavírus tesz megléte szükséges. Ahogy már Görögország és Horvátország esetében is írtunk, az olaszoknál is ugyanúgy érvényes a 1,5 méteres távolság betartása, a személyes higiénia szabályok alkalmazása.

Amennyiben Ciprust tűzted ki nyaralásod helyszínéül, úgy rossz hírt kell közölnünk. Május 28-ig Ciprus légtere zárt, vagyis turisták számára még nem befogadó. Habár már azon dolgoznak, hogy mihamarabb feloldják a korlátozásokat, de azt még nem lehet tudni, hogy melyik országra milyen feltételeket szabnak meg a bejutás érdekében.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)