Jump to content

Elkerülhetetlen változás

2020. 05. 08. 19:00

Új szakaszába ért a járvány elleni védekezés. Az otthonmaradást enyhítették, és már a vidéki szállodák, éttermek, strandok is működhetnek, de még óvatos minden.

Azért, mert lazítottak kicsit a korlátozásokon, még nem azt jelenti, hogy minden ugyanúgy mehet, mint korábban. A gazdaság azonban már nem bírta el a megszorításokat, ahogy a vendéglátóipar is megszenvedte a járványt. Az újraindulásra nagy szükség volt mind a gazdaság, mind pedig a lakosság számára. Sokan ugyan lemondták a külföldi megtervezett nyaralásukat, de a hazai turizmus szereplői azt remélik, hogy a magyarok saját hazájukban kívánják a nyaralásokat letölteni. Való igaz, hogy a vidéki korlátozások feloldásával egyre többen gondolkodnak a nyaralásban.

A Magyar Turisztikai Ügynökség mégis óvatosságra szólít fel mindenkit annak érdekében, hogy a vírusfertőzés újbóli fellendülését meggátolják. Az újraindulással mindenképp azt vállalják, hogy több ember találkozhat, ezért a szellőztetés, a megfelelő fertőtlenítés minden szállodában, étteremben, kávézóban alapvető higiéniai előírás. Az alkalmazottakat el kell látni a járvány kialakulását megelőző olyan oktatással, amellyel a saját munkájuk területén is hatékonyabban vehetik fel a harcot a vírussal, valamint az érkező vendégeket is hasznos információval tudják ellátni. A megfelelő higiéniás feltételek egyik, hogy már az érkező vendégek számára lehetőség legyen a fertőtlenítő használata az ajtóban és a maszk használatát is lehetővé kell tenni.

Az alkalmazottak számára biztosítani szükséges, hogy munkájuk során a másfél méteres távolságot tartani tudják, vagyis a munkaállomásuknak ennek megfelelően kell kialakítani. Mindezt annak a figyelembevétel is, hogy a vendégek között is megmaradjon a másfél méter. Az adminisztrációt végző személyek és a vendégek közötti távolságtartás is fontos, így a maszk és kesztyű használata ajánlott.

Az éttermekbe érkezőket is a távolság betartása érdekében távolabb ültetik le, így az étkezni kívánó személyek számát korlátozni szükséges. Ugyancsak javasolt, hogy a nagy asztaltársaságokat most mellőzzék. Egy asztalnál legfeljebb négy fő üljön és talán hatékony megoldás lenne, ha az étel ízesítéséhez használt fűszereket kis zacskókban külön kapnák meg a vendégek tálalás során.

Május 1-jén szoktak a strandok is kinyitni, így vidéken ez már megtörténhetett. Ebben az esetben is a fokozott higiénia és a távolság tartása a szükséges, ezért a vendégek számát is szabályozni kell.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)