Jump to content

Világjárás kamerával

2020. 04. 16. 19:00

Már az év elején azon járt az eszed, hogy kitaláld a nyaralás helyszínét? Alig vártad már télen, hogy annyira engedjen az idő, hogy kirándulni mehess? Ennek most ugrott.

Más időket élünk. Komoly változásokat tapasztaltunk meg az utóbbi időben, amely minden területen megmutatkozik. Vágyunk a kikapcsolódásra, a jobb időjárás kicsábít a természetbe. Csak kicsábítana, ugyanis aki nem dolgozni, vagy vásárolni, hivatalos ügyét intézni indul, azt otthon maradásra szólították fel. Még az üzletekbe sem akkor mehetünk be, amikor akarunk. A nyitva tartási időn kívül szükséges betartani a veszélyeztetett korúak bevásárlási időkorlátját, és csak az előtt vagy az után tehetjük meg. Az tehát egyértelmű, hogy csak úgy, valahová elutazni, hogy ne otthon legyünk, nem ildomos.

Sokan terveztek kiruccanásokat húsvét idejére is. Már túl vagyunk ugyan az ünnepen, azonban míg máskor megtelnek a népi hagyományokat felelevenítő helyszínek látogatókkal, megtelnek a wellness szállodák vendégekkel, 2020-ban semmi hasonlót nem lehetett tapasztalni. Mindenki a maradj otthon felkérésnek eleget téve töltötte a húsvéti ünnepeket. Vannak, akik már a nyári nyaralás helyszínét is kiválasztották hónapokkal ezelőtt, a szálláshelyet lefoglalták. Az optimista emberek még nem mondtak le a nyaralásról, és ha olyan szálláshelyet foglaltak le idehaza vagy külföldön, amelynek ingyenes lemondási ideje az utazási időhöz közelít, ők bíznak abban, hogy a koronavírus-járvány miatti kavalkád lecsitul és zavartalanul mehetnek nyaralni. Aki pedig fél a járványtól, annak következményeitől, az minden bizonnyal már megtette a pénztárcakímélő és előrelátó lépést, lemondta a nyaralását.

Bárhogy is vélekedünk és bármennyire bizakodók is vagyunk a járvánnyal kapcsolatban, az utazgatások, kirándulások most nem szerves részei az életünknek.

Ha azonban mégis utazni támad kedvünk, azt most virtuálisan tehetjük meg a saját és embertársaink biztonsága érdekében. Az internet az utazásban is segíthet. Nem ugyanazt az élményt kapjuk, mintha tényleg jelen lennénk, de legalább gondolatban utazhatunk, érdekességeket láthatunk. Ebben segítenek számunkra a világ webkamerái.

Íme, egy weboldal, ahol a világ elérhető wekamerája megtalálható. Az EarthCam-en bogarászva bizonyára elszórakozunk egy ideig. 

A Skyline oldalán szintén számos ország webkamerája megtalálható. Megnézhetjük élőben a római Colosseumot, a Portugál tengerpartot, de ránézhetünk a Balatonra vagy a Budai várra is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)