Jump to content

Garantált természetközeli élmény – irány az arborétum!

2020. 03. 11. 19:00

Enyhül az idő, az következik, amire már mindannyian annyira várunk. A tavasz. Nem volt vészes telünk, de a napfény már hiányzik.

Te is úgy vagy ezzel, mint nagyon sokan mások, hogy egyre többet tevékenykedsz a kertben, a természetben? Akinek van kertje, az már gyönyörködhet a természet újraéledésében, de nagyon sokan betondzsungelben élnek, és a természet lágy ölébe éréshez utazni szükséges. A nagy városok egyes részein is találhatók zöld pontok, ahol a természet egy csipetével találkozhat az ember, de ez a terület jóval kisebb, mint a vidéken, kisebb városokban, kertesházban élő esetében.

A kirándulások, természetjárás ideje kezdődhet el. Igaz, hogy télen sem kell nélkülözni a szabadban tartózkodást, a természetben való kirándulást, de a jó idő mégiscsak nagyobb kedvet és lehetőséget nyújt a kirándulásokra.

Aki a betonrengetegben él is megteheti azt, hogy alkalmanként felkeres egy-egy kirándulóhelyet, de az arborétumok azok, amelyek nyugalmat, természetes szépséget árasztanak magukból.

A madárdalok egyre gyakrabban hallhatók, a nap is egyre inkább cirógatja bőrünket, hosszabbak a nappalok, és ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy aktívabbak, jobb kedvűek legyünk.

A természet szépségét nemcsak a saját kertünk, parkok és erdők jelenthetik, hanem az arborétumok is. Az arborétumok azok a helyek, ahol növényekkel találkozhatunk. De ennél sokkal több, hiszen különleges és akár nem őshonos növénytársulásokkal gazdag minden arborétum állománya. A változatos és színes növényvilág minden évszakban meggyönyörködtet, látogatás során testi és lelki megnyugvásra lelhet az ember.

Az ország bővelkedik arborétumokban. A fővárosban található Budapesti füvészkert talán a legismertebb az arborétumok között. A budapesti arborétumon kívül szerencsére számos hasonló, gondosan ápolt arborétum is megtalálható.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=BBF00lvvUmQ)