Jump to content

Megihletett a Trónok harca? Keresd fel!

2019. 08. 01. 19:00

A világ tele van csodálatos hellyel. A természeti csodákon túl a más kultúrák megismerése is sokakat vonz, és erre leginkább nyáron tudunk időt szakítani. Van néhány ötletünk.

Az utazgatások természetesen nem mindig csak nyárára időzíthetők, és nem is mindig a pénztárcánktól függ, hiszen ha ügyesen csináljuk, akkor olcsóbban is megúszhatunk egy-egy utazást. Most nem is az utazás anyagi vonzatáról szeretnénk írni, hanem sokkal inkább felfedezendő helyekről.

Méghozzá olyan helyekről, ahol akár újra is élheti az ember a Trónok harca élményt. Nagy sikert aratott a nyolc évadot megélt Trónok harca. Együtt izgulhattunk a mára már világhírűvé vált színészekkel, akik harcoltak a mások, a holtak ellen. Epizódról epizódra csodálatos tájakon játszódtak a történetek.

Azok, akik végigkísérték a Trónok harca minden egyes részét, részesülhettek a táj szépségében, és talán azt is tudják, hogy több ország adott helyet a filmforgatásnak. Összesen hat országban, sőt három különböző kontinensen vették fel a részeket, a sokszínűséghez, az izgalmassághoz sokat hozzá is tettek. Minden Trónok harca kötődéstől mentesen is csodásnak vélhetők azok a helyek, amelyeken a sorozat játszódott, így érdemes felkeresni akár a nyár folyamán is.

Megvan az a rész, amikor Cersei meztelenül végigvonul a tömeg előtt megalázva, megalázottan? Tudod, azt hol rögzítették? Nos, Dubrovnik volt az hely. Nemcsak ez az ominózus jelenet zajlott Horvátországban, hanem több is. Dubrovnik óvárosa volt például Királyvár helyszíne is.

A spanyolországi partvidéken találtak rá olyan helyszínekre a rendezők. Deneris Targaryen, a sárkányok anyja a hetedik évadban szállta meg Sárkánykőt. Sárkánykő helyszínét tehát a spanyol Zumaia város és annak környezete adta. Szintén a spanyolországi Girona építészeti remekei adtak helyet számos jelenetnek. Talán meg sem fogsz lepődni azon, hogy Dorne vízi kerje valójában a spanyol Sevilla városában játszódik. Az Alkazár ugyanis nemcsap építészetében, de kertjét tekintve is elbűvölő filmben és valóságban is.

Az első évad jeleneteinek jó része az észak-írországi erdőkben történt meg. A nagyra növő vörös fenyőerdő látványnak is csodálatos, mégis magában hordoz titokzatosságot és akár félelmetességet, amely a kevésbé átszűrődő fény és az ebből következő sejtelmesség járja át a környéket.

Izland eleve sok turistát vonz elképesztő természeti csodáival, így egyáltalán nem lepődünk meg, hogy lehetőséget láttak a vidékben a Trónok harca sorozat készítői is. Izland több pontján is forgattak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=QmX5X2u31ck)